24 Haziran seçimleri öncesi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile buluşan İzmir Başkanlar Kurulu, İzmir’e daha çok yatırım çağrısı yaptı

İzmirli başkanlar 24 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde İzmir'e daha çok yatırım çağrısı yaptı. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) tarafından Ege Sanayicileri ve İş adamları Derneği ev sahipliğinde SwissOtel Büyük Efes’te yapılan İzmir Başkanlar Kurulu toplantısında seçimler ve İzmir ile ilgili konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Geçen ay yapılan  Başkanlar Kurulu toplantısında, AKP İl Başkanı Aydın Şengül ile bir araya gelen Başkanlar Kurulu, merkezi hükumetten İzmir için destek isterken, bu ay yapılan toplantıya ise yereldeki sorunların konuşulması taleplerin sunulması için Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı.

HER ALANDA DESTEK


Toplantıda ayrıca geçen aylarda yapılan seçimlerde koltuğunu yeni isimlere bırakan başkanlara İzmir'e ve ülkeye  ekonomi açısından katkı için teşekkür plaketleri takdim edildi. EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam TOBB Yönetim Kurulu’nda görev yapan Ender Yorgancılar’a teşekkür ederken, yeni seçilen Mahmut Özgener’i de tebrik etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, seçimin en önemli gündem maddeleri olduğunu belirterek, seçim sonrasında iş dünyasının yapısal sorunlarını çözecek tedbirlerin alınmasını ve İzmir’in her alanda desteklenmesini beklediklerini söyledi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ


Toplantı sonrasında değerlendirme yapan Susam, toplantıda 24 Haziran seçimleri ve İzmir yereline ilişkin konularla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. İzmir’in hem Ankara’dan hem de yerel yönetimlerden en önemli isteğinin her alanda yatırımların artırılması olduğunu vurgulayan Susam, “İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye'nin kalkınma potansiyeli açısından en iddialı bölgesi olarak her şeyiyle daha çok yatırımı hak ediyor. Şu an yapılan yatırımların hızlandırılması ve yeni çalışmaların hayata geçirilmesi konusunda kentin sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve kanaat önderlerinin önerileri doğrultusunda belirlenen stratejik hedeflerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir’’diye konuştu. Susam, bu konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.