İZTO meslek komitesi ve meclis üyelerinin seçimi Gaziemir Fuarİzmir’de 3 Ekim'de yapılacak. 8 Ekim'deki Başkanlık seçimine rakipsiz girmesi beklenen Mahmut Özgener'in bir kez daha Başkan olmasına kesin gözüyle bakılıyor 
 
Geçtiğimiz haftalarda İzmir'e gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, İzmir'de odalar arasındaki birlikteliğin bozulmaması için Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İZTO ve İzmir Ticaret Borsası başkanlarının görevlerine devam etmesini istemişti. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar tekrar başkanlığa yeşil ışık yaşarken İZTO'da çoğunluğu elinde bulunduran Başkan Mahmut Özgener'in rakipsiz olarak seçime gireceği tahmin ediliyor. 25 yıllık başkan Ekrem Demirtaş'ı 14 Nisan 2018’de yapılan seçimlerde yenerek göreve gelen Özgener 174 meclis üyesinin 151’inin oyunu almıştı. 

40 BİN ÜYE KATILACAK
İZTO üyeleri aradan geçen 4 yılın ardından 3 Ekim 2022 Pazartesi günü bir kez daha sandık başına gidecek. Sabah 09.00’da başlayacak seçim 17.00’de sona erecek. Seçimde İZTO'nun 40 bin civarındaki üyesi, toplam 80 meslek komitesinde yer alacak komite üyeleri, meclis üyeleri ve disiplin kurulu üyelerini belirleyecek. Meclis ve disiplin üyelerinin seçiminin ardından 8 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılacak seçimde ise Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.