Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, İzmir'de Türk Metal Sendikası'na bağlı 11 fabrikada toplamda 8 bin çalışan ile birlikte greve hazırlandıklarını açıkladı.

Türk Metal Sendikası İzmir'de 2 Şubat Cuma günü 11 fabrikada çalışan toplam 8 bin üyesi ile greve gidecek. OHAL gerekçesiyle yasaklanmadığı takdirde grev, iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. İlk etapta 2 ana fabrikada grev kararı uygulanacak. Ardından ise ikinci grup yani yan sanayilerde grev kararı hayat bulacak. Toplu sözleşme sürecinde, sendikanın MESS ile uzlaşamamasına neden olan rakamları açıklayan Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, sendikanın yüzde 38-28 bandında bir zam talebinin olduğunu ancak MESS'in kendilerine sunduğu rakamın ise 6.4 bandında kaldığını açıkladı. Metal iş kolunun zor bir sektör olduğunu vurgulayan Başkan Mürsel Öcal; “Bizim iş kolumuz metal iş kolu. İhracat rekorları, üretim rekorları kıran bir iş kolu. Üretiyoruz ve ürettiğimizden de payımıza düşeni istiyoruz. Bu zamana kadar işverene hep kazandırdık, şimdi kazanan biz olmak istiyoruz” dedi. Öcal, o nedenle hazırladıkları sözleşme taslağındaki rakamların birilerine çok gelebileceğini fakat bu ücret taleplerinin fazla olmadığını söyledi.

SENDİKA OLARAK YÜKÜMÜZ AĞIR


Mürsel Öcal; “Çünkü istediğimiz rakam çalışanın emeğinin karşılığı. Onu alana kadar da yolumuza devam edeceğiz. Bizim sektörümüz zor bir sektör. Ağır işçilik. İşe girerken bizden ağır işlerde çalışabilir raporu isteniyor. Ağır bir iş kolunda çalışıyoruz. Demir çelik var, araba fabrikaları var... Bu nedenle istediğimiz rakamı hak ettiğimize inanıyorum. Bunun için de sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşçiler bize güvensin, inansınlar. Türk Metal Sendikası her sözleşmede olduğu gibi bu sözleşmede de en iyi sözleşmeye imza atacak” açıklamasında bulundu. Türkiye genelinde yapılacak toplu sözleşmeden direk olarak 130 bin kişinin etkileneceğini ancak dolaylı olarak etkilenecek sektörlerin de bulunduğunu belirten Öcal; “Bu nedenle yapacağımız toplu sözleşme ne kadar iyi biterse, diğer işyerlerine de emsal olacak. O nedenle yükümüz ağır, biz de bunun bilincindeyiz. Sonuna kadar gideceğiz” dedi. 'Çalıştık, ürettik, kazandırdık... Biz de kazanmak istiyoruz' diyen Başkan Öcal, işverenlere çağrıda bulunarak şunları söyledi: “İşverenlerin bizi bu yola göndermeden makul bir teklifle gelmelerini ve görüşmelerin masa başında bitmesi birinci önceliğimiz. Her şeye rağmen kimse endişelenmesin, en iyi sözleşmeyi yine de Türk Metal Sendikası imzalayacak.”