İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (KOSBİ) tesislerinde 100 milyon TL’lik yatırımla alanında Türkiye’nin en güçlü makine parkuruna sahip şirketleri arasında yerini alan Batı Paslanmaz Çelik A.Ş’nin odaklandığı sektörler arasında gıda işleme makineleri de bulunuyor. BTP Grubu’nun 30 yılı aşan tecrübe ve birikimini, Batı Paslanmaz Çelik A.Ş ile imalat sanayisine taşıdıklarını belirten BTP Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Güzelel, gıda ürünlerini işleyen her türlü makine ve sisteme komponent üretebilecek imkâna sahip yönetim yapısı ile gıda üreticilerinin güvenilir hammadde tedarikçisi olduklarını vurguladı. 

'BAKTERİLERE KARŞI ETKİLİ'
Batı Paslanmaz A.Ş’nin kısa zamanda yüksek hacimli ihracat rakamlarına ulaşmayı hedefleyen bir şirket olduğunu kaydeden Nedim Güzelel, yetkin işçi ve mühendis kadrosu ile Türk ekonomisine ve çelik sektörüne değer yarattıklarını vurguladı. Türk ekonomisinin gücüne, geleceğine ve Türk çelik sektöründeki tecrübelerine güvendiklerini sözlerine ekleyen Güzelel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu güvenle yaptığımız yatırımımızın ülkemizin üretim ve ihracatına sağlayacağı katkıların şimdiden görünür olmasından gurur duyuyoruz. Paslanmaz çelik, yiyeceklerin tadını etkilemediğinden gıda üretimi ve depolanması için ideal bir ortam sunuyor. Zeytin ve zeytinyağı gibi gıdaların asit seviyesinin korunmasında paslanmaz çeliğin korozyon direnci önem taşıyor. Ayrıca, ortamda istenmeyen bakterileri uzak tutmayı sağlayan ve kolaylıkla temizlenen paslanmaz çelik, zeytinyağı üretiminde güçlü anti-bakteriyel temizlik ürünlerinin kullanılmasına izin verdiği için de önemli.”

'ÖZEL KOŞULLARA UYGUN ÜRETİM'
Kontinü sistem olarak adlandırılan zeytinyağı işleme tesisinde, zeytinin fabrikaya ulaşmasından zeytinyağının ambalajanmasına kadar süren değer zincirinde; kesintisiz ve kalite standartlarına uygun üretim yapabilmenin önemini vurgulayan Nedim Güzelel, kendilerinin bu alanda önemli işlere imza attığını kaydetti. Güzelel, “Zeytinleri insan eli değmeden yabancı maddelerden arındırmak ve kaliteli zeytinyağı üretmek amacıyla geliştirilmiş makinelerin en kritik aksamları paslanmaz çelikten oluşuyor. Bu anlamda, talep edilen tüm özel koşulların gerekliliklerini yerine getirerek ürün elde eden makinelerin, güvenilir komponent üreticisi olarak tüm sektöre hizmet etmeye hazırız” diye konuştu. 

İHRACAT 22 MİLYAR DOLAR
Türk çelik sektörünün 2021 yılı ihracatının miktar bazında yüzde 17.8 artışla 23.9 milyon ton ve değer bazında ise yüzde 77.4 artışla 22.4 milyar dolara ulaştığını söyleyen Güzelel, bu performans ile ihracatını en çok artıran sanayiler arasında çelik sektörünün birinci sırada yer aldığını belirtti. Sektörün Türkiye'nin genel ihracatından yüzde 10 gibi yüksek bir pay aldığını sözlerine ekleyen Güzelel, zeytin ve zeytinyağı makineleri başta olmak üzere, gıda işleme makinelerinde kullanılan paslanmaz çelik ekipman ve birleşenlerinin kalitesinin insan sağlığı açısından hayati önem taşıdığına dikkat çekti.