İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile İktisat ve Toplum Dergisi işbirliğiyle düzenlenen toplantıda 'Seçim sonrası Türkiye ekonomisi' tartışıldı.

İEÜ Balçova Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sayan, İktisat ve Toplum Dergisi Editörü Ömer Faruk Çolak, İEÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Esen konuşmacı olarak katıldı. İEÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Oğuş Binatlı’nın yönetimindeki etkinlikle konuşan Prof. Dr. Akat, Türkiye’nin yerel seçimler öncesinde ne yaşıyorsa seçim sonrasında da benzer süreçler yaşayacağını söyledi. Prof. Dr. Akat, "Hem iç talep canlandırılmaya hem de enflasyon kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Seçim olmasaydı son 8 ay farklı mı geçerdi? Hayır. Seçimden önce ne görüyorsanız sonrasında da göreceksiniz" dedi.

Prof. Dr. Serdar Sayan da, Türkiye’nin hep krizler yaşandığını, daha önceki krizlerde kamunun tasarrufu söz konusuyken bu dönem özel sektör borçlarının dikkat çektiğini kaydetti. İktisat ve Toplum Dergisi Editörü Prof. Dr. Ömer Faruk Çolak ise, ülkenin istikrarlı bir ekonomiye ihtiyaç duyduğunu ifade etti. İEÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Esen de, Türkiye’deki kamu yatırımlarının üçte birinden fazlasının yerel yönetimler tarafından yapıldığını, buna karşılık gelirlerinin yüzde 70’inden fazlasının merkezi yönetim transferleri olduğunu aktardı. DHA