ABD ile ön mutabakat sağlandığı haberi ile birlikte salı günü 5.30 seviyelerine gerileyen kur, iki ülke arasında gerçekleştirilen görüşmelerde herhangi bir ilerleme kaydedilmesi nedeniyle bu sabah saatlerinde 6 TL'yi geçti.

ABD’de temaslarda bulunan Türk heyetinden herhangi bir ilerleme işareti gelmemesi nedeniyle dolar/TL, bu sabah 5.72’yi aştı. Dolar bir kaç saat içinde 6 TL’yi gördü.

ABD ile görüşmelerin sonucuna ilişkin belirsizliğin etkisiyle 5.47 seviyesine doğru çıkan dolar/TL, Fitch Ratings’in not açıklamaları sonrası kapanışa doğru 5.50’nin hemen altında dengelenmişti. Serbest piyasa kapanışı sonrası yükselişe geçen kur sabah saatlerinde hızla yükseldi.

Dolar/TL 6.10 seviyesini görürken, euro/TL 7 lirayı aştı.

Analistler, yükselişin devamında 5.8680 ve 6.0260 seviyesinin direnç olarak izlenebileceğini belirtiyor. Geri çekilmelerde ise 5.6050 ve 5.4230 destek oluşturabilir.

Türkiye ve ABD arasında Rahip Andrew Brunson’ın tutukluluğu ve Washington yönetiminin aldığı yaptırım kararları nedeniyle başlayan krizi çözmek üzere ABD’ye giden Türk heyeti önceki gün ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı John Sullivan ile bir araya geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, bugün yeni ekonomi modelini açıklayacağı duyurulmuştu. Piyasaların gözü bu açıklamada olacak.