Konya’da faaliyet gösteren otomotiv fabrikası Kentpar’da Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye 140 işçinin işten çıkarılması ardından başlayan direnişin 19’uncu gününde DİSK heyeti de Konya’ya çıkarma yaptı.

Birgün'de yer alan habere göre; DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Birleşik Metal-İş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı’nın da aralarında bulunduğu heyet direnişi ziyaret etti. Heyet ardından muhalefet partilerinin Konya başkanlıklarını ve Konya Valiliği’ni deziyaret ederek yaşanan hukuksuzluğa sessiz kalınmamasını istedi.

DİSK heyeti dün sabah Kentpar işçileri için Konya’ya gitti. Kentpar direniş alanına uğrayan heyet burada yapılan konuşmalarda sendikalaşma özgürlüğünün anayasa tarafından korunduğu hatırlatıldı. Kentpar işvereni yasalara uymaya davet edildi.

DİSK heyeti ardından Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından heyet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı’na uğrayarak burada CHP il yönetimi ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde CHP heyetinden anayasaca korunan sendikal örgütlenme hakkının korunması için çaba gösterilmesi istendi.

CHP heyeti ile yapılan görüşmelerin ardından İYİ Parti İl Başkanlığı da ziyaret edildi. Kentpar’da yaşanan hukuksuzluk İYİ Parti heyetine aktarıldı.

Birleşik Metal-İş Sendikası yapılan görüşmelerin ardından hukuksuzluğun son bulması için temasların süreceğini açıkladı.