27 Eylül Perşembe gününden itibaren benzin fiyatlarında etkileyici bir düşüş yaşanacak. Litre başına 1 lira 94 kuruşluk bu indirim, sürücülere nefes aldıracak.

Motorin Fiyatlarında Değişiklik Yok

Motorin kullanıcıları için ise şu an için bir fiyat değişikliği beklenmiyor. Motorin fiyatları sabit kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Önceki Zam Üzerine İndirim

Hatırlatmak gerekirse, benzine son zam 14 Eylül 2023 Perşembe gününde yapılmıştı ve litre fiyatına 1,64 TL'lik bir artış gelmişti. Motorin ise 13 Eylül 2023 Çarşamba günü litre fiyatına 2,03 TL'lik bir zam almıştı.

İslam Memiş: Kritik Zamanlar Yaklaşıyor İslam Memiş: Kritik Zamanlar Yaklaşıyor

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.08 liradan satılırken, benzinin litresi ortalama 38.6 liradan alıcı buluyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ