HABER/ Gökçe ADAR

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, düzenlediği basın toplantısıyla açılacak yeni programları tanıttı. Üniversitenin kurulduğu günden itibaren elde ettiği başarılarının da paylaşıldığı toplantıda, açılacak olan yeni fakültenin müjdesi de verildi. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Öğrencilerimiz eğitim hayatlarını son teknolojik imkanlarla donatılmış, 90 bin metrekare alana sahip bir yerleşkede geçiriyor. Bu büyük yatırım projelerinin yanı sıra, pek çok başarıyı da akademisyenlerimiz, idari kadrolarımız ve öğrencilerimizin üstün gayretleri ile elde ettik” dedi. Yiğitbaşı, yeni yatırımlar yaparak yeni bölümler açacaklarını söyleyerek, tarım eğitimi alanında yenilikler hedeflediklerini paylaştı. Üniversite bünyesinde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulması çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Yiğitbaşı, YÖK’e başvuru yaptıklarını ve sonuç beklediklerini belirtti.

Mentörlük hizmeti

Öğrenci ve akademik personellerinin elde ettiği başarılar konusunda bilgi veren Yiğtbaşı,

“TÜBİTAK tarafından her yıl açıklanan Girişimci ve Yenilikçi üniversite listesinde sürekli yer almayı başardık. Bu yıl, listeye girebilen sadece 16 vakıf üniversitesi olduğunu düşünürsek, sürdürülebilir başarımızı bir kez daha gösterdik. YÖK tarafından bu yıl yayınlanan “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu”nda ise Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri sıralamalarında, araştırma projelerine ayrılan kaynaklar konusunda üst sıralarda yerimizi aldık” diye konuştu. Tercih döneminin devam ettiğini hatırlatan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise dijital dönüşümün yaşandığı yıllarda üniversitenin yeterli teknolojik alt yapıya sahip olduğunu belirtti.

Üniversite bünyesinde 2 enstitü, 7 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksek okulu bulunduğunu ifade eden Rektör Dinçer, “Tercih döneminde toplam kontenjanımız bin 844'dür. Bunun 193'ü tam burslu, 487 öğrenci ise yüzde 50 indirim alacak, 535'i tam ücretli olacak” dedi. Burslu öğrencilerinin başarısız dahi olsa bursunun kesilmediğini ifade eden Prof. Dr. Dinçer, bu yıl içerisinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ adında 2 yıllık önlisans programı açacaklarını da söyledi.