Haber/ Didar Demirci

Eğitim Sen’in paylaştığı imza kampanyasında, milyonlarca öğrencinin geleceğinin belirleneceği ve aynı zamanda da yüzbinlerce eğitim ve bilim emekçisinin sağlığını yakından ilgilendiren bir konuda 4 Mayıs 2020 tarihinde yapılan açıklamaların kaygı ve korkuya sebebiyet verdiği vurgulandı. Salgın daha etkisini tamamen kaybetmeden sınavların erken bir tarihe çekilmesi konusuna değinen Eğitim Sen, “20 Haziran tarihinde yapılacak olan LGS ve 27-28 Haziran tarihinde yapılacak olan YKS öğrencilerimizin yaşamı açısından belirleyici öneme sahiptir. Salgının henüz bitmeyeceğinin belli olduğu bir dönemde, alınan önlemler ne olursa olsun, yapılacak olan sınavlara öğrencilerimiz korku ve kaygı ile katılacaktır” ifadelerine yer verdi.

TAKVİMİN SÜREKLİ DEĞİŞMESİ KAYGI YARATIYOR

İmza kampanyasının gerekçesinde Eğitim Sen ayrıca, “YKS’nin Temmuz ayında yapılacağı düşüncesi ile hazırlıklarını sürdüren, bu tarihe göre planlarını yapan öğrenciler, sınavın yeniden Haziran ayına alınması ile ciddi sorunlar yaşamıştır. Yaşamlarının başlangıcında çocuklarımıza yaşatılan travmayı kabullenmek mümkün değildir. Bu nedenle biz aşağıda imzası olanlar, YKS ve LGS’nin salgın tamamen bittikten sonra yapılmasını istiyoruz. YKS’nin yeniden Temmuz ayına alınmasını istiyoruz” dedi.

Change.org aracılığıyla gerçekleşen kampanyada 10 bin imza hedefi var. Ayrıca toplanan imzaları muhatap olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu ve ÖSYM gösterildi.