Evlerinde kira ile oturan ailelere sağlanan bu yardım, ailelerin maddi yükünü hafifletmeyi amaçlar. Peki, Devlet kira yardımını kimlere yapıyor? İşte Hane başına 5.250 TL kira yardımından faydalanma şartları!

Kira Yardımının Miktarı Ne Kadar?

Devlet tarafından yapılan son açıklamalarla birlikte, İstanbul'da kira yardımı miktarı artırıldı. İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltildi. Bu artış, kiracılar için olumlu bir gelişmedir.

Kira yardımından faydalanmak isteyenler, başvurularını tamamladıktan sonra başvuru tarihini takip eden ilk 15 gün içinde kira yardımlarını banka hesaplarından veya PTT şubeleri aracılığıyla alabilirler.

Kira Yardımı Artacak mı?

Kira yardımları sadece İstanbul'da değil, Türkiye genelinde birçok ilde uygulanmaktadır. Ayrıca, evini kentsel dönüşüme verenlere yapılan kira yardımlarının da artırılması planlanmaktadır. Bu artış, kentsel dönüşüme sıcak bakmayan kişilerin de bu sürece katılmasını teşvik edebilir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kentsel dönüşümle ilgili bir başkanlık kurulacak. Bu başkanlığın altında ise arsa üretiminden gelir getirici işlemlere kadar birçok genel müdürlük oluşturulacaktır. Bu sayede kentsel dönüşüm süreci daha etkili bir şekilde yönetilecektir.

Pürüzsüz Cilt Hayali Gerçek Oluyor: Bu Sabunla Pütürlere Veda! Pürüzsüz Cilt Hayali Gerçek Oluyor: Bu Sabunla Pütürlere Veda!

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Şartları

Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şunlardır:

  • Binanızın riskli yapı grubunda olması ve yeniden yapılıyor olması gerekmektedir.
  • Binanız için ilgili kurumdan riskli bina raporu alınmış olmalıdır.
  • Yaşadığınız bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyor olmalıdır.

Bu şartları sağlayan kişiler, kentsel dönüşüm kira yardımı için başvuruda bulunabilirler. Başvuruları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine yapabilirler.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kira yardımı başvurusu için aşağıdaki belgeler gereklidir:

  • Başvuru formu: Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınacak başvuru formu.
  • Kimlik belgesi: Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.
  • Tapu senedi: Gayrimenkulün bağımsız bölümünü gösterir tapu senedinin aslı ve fotokopisi.
  • Nüfus kayıt örneği: Nüfus müdürlüğünden alınacak ıslak imzalı nüfus kayıt örneğinin aslı.
  • Hesap cüzdanı: IBAN numarasının yer aldığı hesap cüzdanı fotokopisi (Kamu bankalarına ait vadesiz hesap olması tavsiye edilir).
  • Fatura belgesi: Konut çok hisseli ise, malike ait bölümün son 3 aya ait doğal gaz, elektrik veya su faturalarından birinin aslı.
  • Vekaletname: Kira yardımı almak isteyen gayrimenkul sahibinin bir temsilci ile başvurması durumunda vekaletname aslı ve fotokopisi.

Eğer başvuru sahibi bir e-Devlet şifresine sahipse, başvurularını e-Devlet resmi internet sitesi üzerinden de yapabilirler. Şifre almak isteyenler ise PTT'lerden şifre alarak bu hizmeti kullanabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ