İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla' projesi, Hatay, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde kadın girişimcilerin yeni kuracağı ya da deprem nedeniyle yıkılan işletmelerinin tekrar hayata geçmesi aracılığıyla kadın istihdamına destek olmayı amaçlıyor. ANGİKAD ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Ankara Valisi Vasip Şahin, ANGİKAD Başkanı Gözde Diker, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Tartıştıkları kişilerin bulunduğu iş yerine pompalı tüfekle ateş açtılar; o anlar kamerada Tartıştıkları kişilerin bulunduğu iş yerine pompalı tüfekle ateş açtılar; o anlar kamerada

'KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANININ YÜZDE 40'A VARMASINI HEDEFLİYORUZ'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından yaraların sarılmaya devam ettiğini ifade ederek, "Kadınlarımızın taşıdığı potansiyelin hepimiz farkındayız. Bakanlık olarak kadınların ürettiği projeleri hayata geçirmek için bizler de gayret sarf ediyoruz. ANGİKAD, bu alandaki çalışmalarıyla önemli bir yere sahip. 2028 yılının sonuna kadar kadın iş gücü katılım oranının yüzde 40'a varmasını hedefliyoruz. Türkiye'nin 100'üncü yılında güçlü kadınlarımızın yanında olduğumuzu sizlerle bildirmek istiyoruz. Kadınlar olarak, kurumlar olarak güçlerimizi birleştirdik. Bu desteklerin her zaman devam etmesini ve sürdürülmesini umuyoruz" diye konuştu.

Ankara Valisi Vasip Şahin ise 6 Şubat'taki depremin asırların felaketi olduğunu belirterek, "Acılar çektik, hala da onların devamını yaşıyoruz. Allah'a hamdolsun o gün olduğu gibi bugün de acıların dindirilmesi ve hayatın tekrar ikamesi noktasında fedakarca çalışmalar yapılıyor. İnsanımızın girişimci ruhunu şu anda tüm hücrelerimizle yaşıyoruz. Sizlerin şahsında bütün kadınlarımızı tebrik ediyorum. ANGİKAD'ın deprem bölgesine ilişkin düzenlediği lansmana katılmaktan da mutluluk duyuyorum" dedi.

'AMACIMIZ, GELECEĞİN İŞ LİDERLERİNE REHBERLİK EDEBİLMEK'

ANGİKAD Başkanı Gözde Diker de kadınlar güçlendikçe toplumun da güçleneceğini belirterek, "Dernek olarak özellikle kız öğrencilerimize gelişimcilik kampları düzenliyor ve mentorlük sağlıyoruz. Amacımız, geleceğin iş liderlerine rehberlik edebilmek. Kadınlarımıza iş hayatlarında karşılaştıkları zorluklara ve ihtiyaçlarına yönelik uygun politikalar geliştirilmesi konusunda yoğun çabalar sarf ettiğimizi özellikle vurgulamak isterim. 'Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kadın girişimciler için 100 öneri diyerek' yola çıktığımız projemizde 'Kadın Girişimciliği', 'Fırsat Eşitliği', 'Kadın İstihdamı' ve 'Kadının Ekonomideki Gücü' başlıklı hazırladığımız 100 önerinin kanunlaşması için bakanlıklarımız ve milletvekillerimizle görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, deprem bölgesinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan ötürü ANGİKAD'a teşekkür etti. ANGİKAD'ın sadece kadın girişimcileri desteklemekle kalmayıp, kadın girişimcilerin hayata tutunmasını da sağladığını belirten Yılmaz, "Dünya Bankası'nın kadın, iş ve hukuk endeksi; kadınların iş gücü ve yatırım alanlarında gösterebildiği performansı çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu endekse baktığımızda, endeks değeri yüksek olan ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin, kadın katılımıyla doğru orantılı olduğunu ispat ediyor" dedi. 

Kaynak: DHA