Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Ege Üniversitesi, akademik başarılarının yanı sıra sportif alandaki zaferleriyle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Üniversite sporlarının nabzının attığı Burdur, geçtiğimiz günlerde heyecan dolu müsabakalara sahne oldu. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve ülkenin dört bir yanından gelen yetenekli sporcuların kozlarını paylaştığı Kick Boks Türkiye Şampiyonası, kıran kırana geçen maçlarla tamamlandı. Bu zorlu arenada İzmir’i temsil eden Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Elif Ceren Şanlı, ortaya koyduğu mücadeleci ruh ve teknik kapasitesiyle şampiyonaya damgasını vuran isim oldu.
Rakiplerine ringi dar etti ve zirveye oturdu
Şampiyonanın en sert ve teknik disiplin gerektiren kategorilerinden biri olan K1 branşında mücadele eden genç sporcu, ringdeki duruşuyla ilk maçtan itibaren madalyanın en güçlü adayı olduğunu gösterdi. 55 kilo kategorisinde rakipleriyle karşılaşan Şanlı, aylar süren yoğun antrenman temposunun karşılığını ringde aldı. K1 kurallarının gerektirdiği dayanıklılığı ve gücü teknik zekasıyla birleştiren başarılı sporcu, eleme turlarındaki rakiplerini tek tek saf dışı bırakarak finale kadar yükselmeyi başardı. Final müsabakasında da konsantrasyonunu bir an olsun kaybetmeyen Şanlı, hakemlerin kararıyla elini havaya kaldıran taraf oldu ve altın madalya sevincini doyasıya yaşadı.
Kürsünün en üst basamağına çıkarak Türkiye Şampiyonu unvanını kazanan Elif Ceren Şanlı, İstiklal Marşı’mızı dinletirken hem ailesine hem de eğitim gördüğü üniversitesine büyük bir onur yaşattı. Spor otoriteleri, Şanlı’nın ringdeki soğukkanlılığı ve hamle zamanlamasının, gelecekteki daha büyük başarıların habercisi olduğu yönünde görüş bildirdi. K1 gibi yüksek efor ve sertlik içeren bir branşta elde edilen bu zafer, kadın sporcuların dövüş sporlarındaki yükselişini de bir kez daha gözler önüne serdi.

İzmir’e gelen gurur ve rektörden tam destek
Şampiyona dönüşü İzmir’de coşkuyla karşılanan Elif Ceren Şanlı’nın bu başarısı, üniversite yönetiminde de büyük sevinç yarattı. Ege Üniversitesi’nin sporcu kimliğine verdiği önemi her fırsatta dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, şampiyon öğrencisini yalnız bırakmadı. Başarılı sporcuyu tebrik eden Rektör Alcı, üniversite olarak spora ve sporcuya verdikleri desteğin meyvelerini toplamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Alcı, Elif Ceren’in elde ettiği bu derecenin sadece bireysel bir başarı olmadığını, aynı zamanda Ege Üniversitesi’nin "tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitesi" vizyonunun sportif sahadaki bir yansıması olduğunu vurguladı. Gençlerin hem akademik hem de fiziksel gelişimlerini desteklemeye devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Alcı, spor bilimleri alanında eğitim alan öğrencilerin ulusal ve uluslararası arenada elde ettikleri başarıların kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.
Spor bilimlerinin parlayan yıldızı
Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, yetiştirdiği sporcularla Türk sporuna katkı sağlamayı sürdürüyor. Fakülte bünyesinde teorik eğitimlerini pratikle birleştiren öğrenciler, Elif Ceren örneğinde olduğu gibi profesyonel arenada fark yaratıyor. Şampiyonada elde edilen bu zafer, fakültedeki eğitim kalitesinin ve antrenör desteğinin önemini de ortaya koydu. Burdur kentinde düzenlenen organizasyonda Ege Üniversitesi armasını en iyi şekilde temsil eden Şanlı, gelecek hedeflerini büyüttüğünü ve uluslararası turnuvalarda da ülkesini temsil etmek istediğini belirtti.
Zorlu bir hazırlık sürecinin ardından gelen şampiyonluk, üniversite kampüsünde de diğer öğrencilere ilham kaynağı oldu. Disiplinli çalışmanın ve azmin zaferi olarak nitelendirilen bu başarı, kick boks gibi zorlu bir sporda kadınların neler başarabileceğini kanıtladı. Elif Ceren Şanlı’nın boynuna taktığı altın madalya, Ege Üniversitesi müzesindeki yerini alırken, genç sporcunun kariyer basamaklarını hızla tırmanacağının sinyalleri verildi. Şampiyona, üniversite sporlarının gençler arasındaki rekabeti ve dostluğu pekiştirmesi açısından da unutulmaz anlara sahne oldu.





