Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Elemanı alacak.

Üniversite tarafından yapılan açıklama; "Üniversitemiz  birimlerine  2547  sayılı  Kanun'un  ilgili  maddeleri  ve  09.11.2018  tarihli Resmi  Gazete'de  yayımlanarak  yürürlüğe  giren  "Öğretim  Üyesi  Dışındaki  Öğretim  Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alınacaktır.
Başvuruda bulunacakların ilanda belirtilen başvuru başlangıç tarihi ile son başvuru tarihi arasında ilgili birime başvurmaları gerekmektedir.
İlan edilen Araştırma Görevlisi kadrosuna atamalar 2547 sayılı Kanun'un 50/d maddesine göre yapılacaktır.

GENEL ŞARTLAR
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
ALES’ten en  az 70,  Yükseköğretim Kurulu  tarafından  kabul  edilen  merkezi  yabancı  dil sınavından  en  az 50  puan  veya  eşdeğerliği  kabul  edilen bir sınavdan  bu puan  muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

Detaylar için tıklayınız