Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre;

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : Taşınmazın Özellikleri : Satışa konu taşınmazİzmir İli, Çiğli İlçesi, Balatçık mahallesi 21761 ada, 2 parselde kayıtlı, 3.kat, 8 nolu bağımsız bölüm 4/40 arsa paylı mesken nitelikli taşınmazdır.
IV.İMAR DURUMU: Çiğli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre dava konusu 21761 ada, 2 parsel; 05.10.1990 onay tarihli, 1/1000 Ölçekli Esentepe İmar Planında Konut Alanında kalmakta olup, Ayrık Nizam, E:1,60, 7 Kat yapılaşma şartlarına sahiptir.
V- ANA GAYRİMENKULÜN KONUMU: Bölge iskân amaçlı gelişim göstermiş olup, bölgede genellikle orta gelir grubu tarafından tercih edilen konut amaçlı kullanılan, betonarme karkas yapı tarzında, ayrık nizamda inşa edilmiş, 3-5 katlı, 25-30 yıllık apartmanlar bulunmaktadır. Bölgedeki eski binaların yıkılarak yenilenme çalışmalarına başlandığı gözlemlenmiştir. Bölgenin belediye hizmetleri ve sosyal donatı alanları tam olup, toplu taşıma araçları ile ulaşım imkânı bulunmaktadır. Konu taşınmaz Anadolu Caddesine 100 m, 80. Yıl Çiğli İlkokuluna 260m, Egekent İZBAN İstasyonuna 550m, Organize Sanayi Bölgesi 1,1 km kuş uçuşu mesafede yer almaktadır.
VI- ANA GAYRİMENKULÜN ÖZELLİKLERİ VE RESMİ KURUM İNCELEMELERİ:
Keşif tarihinde konu parsel üzerinde ayrık nizamda ve betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş bodrum+zemin+4 normal katlı olmak üzere 6 katlı bir adet bina bulunmaktadır. Onaylı projesinde ve mahallen binanın giriş kapısı bodrum katta ve 8809/40 Sokaktan bakış istikametine göre binanın sağ tarafında yer almaktadır. Binanın dış cephesi standart dış cephe boyası ile boyalı olup, giriş kapısı camlı dekoratif desenli demir kapı, bina giriş hol zemini ve 1,2 m kotuna kadar duvarları, kat hol zeminleri ve merdivenler mermer kaplı, duvarların kalan kısımları plastik boya ile boyalıdır. Merdiven korkulukları alüminyum profildir. Binada bir adet asansör bulunmaktadır. Keşif tarihinde ana taşınmazın bakımlı durumda olduğu gözlemlenmiştir.
Çiğli Belediyesi İmar Müdürlüğü arşivinde yapılan incelemede ana taşınmaz için düzenlenmiş 16.01.2012 tarih, 6538 sayılı Yapı Ruhsatı, Ruhsat eki onaylı Mimari Proje ve 04.06.2015 tarih, 3069 sayılı Yapı Kullanma İzin Belgesi bulunduğu görülmüştür. Tespite konu taşınmaz, Yapı Ruhsatına göre keşif tarihi itibarı ile yaklaşık 9 yaşındadır. 02.12.1982 GÜN VE 17886 SAYILI RESMİ GAZETE' de yayımlanan aşınma paylarına ilişkin oranları gösteren cetvele göre %10 yıpranması bulunduğu hesaplamalarda dikkate alınacaktır.
Deprem Hasar Notu: Konu, uzmanlık alanımız olmamakla birlikte çıplak gözle yapılan incelemede depremle ilgili bir hasar görülmemiş olup, ÇŞB web sitesinde Hasar Tespit Sorgulama sayfasında (https://hasartespit.csb.gov.tr) yapılan araştırmada hasar kaydına rastlanmamıştır. Konu uzmanlık alanımız olmadığından, taşınmazda herhangi bir deprem hasarı olup olmadığının veya yönetmeliklere göre yeterliliğinin konunun uzmanları tarafından yapılacak olan tetkik ve deneylerle kesinlik kazanacağı muhakkaktır.
VII- DAVA KONUSU TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ: Çiğli Belediye İmar Müdürlüğünde incelenen onaylı mimari projesine göre kıymet takdirine konu taşınmaz, giriş kapısına bakış istikametine göre binanın arka tarafında, kuzey-doğu ve güney cepheli olarak konumlanmaktadır. Keşif tarihinde dairede kiracı bulunmakta olup,. Çiğli Belediye İmar Müdürlüğünde incelenen onaylı mimari projesine göre ve mahallinde konu taşınmaz, 3 oda, salon, mutfak, antre, banyo+wc, kömürlük ve 3 balkon hacimlerinden oluşmak üzere balkonlar dahil net 126,95 m², brüt 144,00 m² kullanım alanına sahiptir. Yapılan incelemede projesinde kömürlük olarak gözüken alanın banyoya dönüştürüldüğü tespit edilmiştir. Dairenin dış kapısı çelik, iç kapıları ahşap dolgu kapı, pencereleri PVC doğramadır. Salon, oda ve antre zeminleri laminant parke mutfak ve ıslak hacim zeminleri seramik kaplıdır. Islak hacim duvarları tavana kadar fayans kaplı, diğer duvarlar saten alçı üzeri saten boya ile boyalıdır. Mutfakta mermerit tezgah ve dolaplar, banyolarda duş kabini, dolaplı lavabo ve klozet bulunmaktadır. Taşınmazın elektrikli cihazlarla ısıtıldığı beyan edilmiştir. Konu taşınmazın yeni ve bakımlı binada ve ana ulaşım arterlerine yakın olması değerini olumlu yönde etkilediği düşünülmektedir.
17/09/2021 tarihli kıymet takdiri raporunun tesliminden sonra Çiğli Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'nden gelen yazıdaki imar bilgileri ile rapordaki imar bilgilerinin ve yazı içeriğindeki net/brüt alanlar ile rapordaki net/brüt alanlar arasında farklılıklar olduğunun görülmesi üzerine, Ek Rapor düzenlenmesi talep edilmiştir. Buna göre;
Çiğli Belediyesinin 25/10/2021 tarihli yazısında belirtildiği üzere kıymet takdirine konu taşınmazın alanı İmar Yönetmeliğine göre Net Alanı 100,73m² , Brüt alanı 146,13m² olup, Çiğli Belediyesi imar Müdürlüğü arşivinde incelenen Onaylı Mimari Projesine göre Net Kullanım Alanı 126,95m², Brüt Kullanım Alanı 144,00m²dir.
Adresi Esentepe Mahallesi, 8809/40 Sokak, Cumhuriyet Apartmanı, No:23, Kat:3, Daire:8 Çiğli/ İZMİR
Kıymeti 630.000,00 TL
KDV Oranı %1
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir
1. Satış Günü 06/09/2022 günü 10:45 - 10:55 arası
2. Satış Günü 03/10/2022 günü 10:45 - 10:55 arası
Satış Yeri : Karşıyaka Ek Binası Vakıf İşhanı 1717 Sokak No:82/c Kat:4 Satış Odası Karşıyaka/izmir

İLANIN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ