Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir'in Dikili ilçesinde yapılması planlanan toplu konut projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini tamamladı. Bakanlık, proje için "ÇED Gerekli Değildir" kararını verdiğini duyurdu. Proje, Dikili'nin Uzunburun Mahallesi sınırları içerisinde, 11914, 16141, 162116 ve 1628 numaralı ada ve parsellerde hayata geçirilecek.

4.9 büyüklüğünde deprem
4.9 büyüklüğünde deprem
İçeriği Görüntüle

1001 konut ve sosyal donatı alanları

Proje tanıtım dosyasına göre, toplam 148 bin 247 metrekarelik bir alanda inşa edilecek projede 1001 adet konut yer alacak. Konutların yanı sıra bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2 adet 5 dükkanlı ticaret merkezi, 1 adet 24 derslikli ilkokul ve 1 adet cami inşa edilecek. Ayrıca proje kapsamında altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları da gerçekleştirilecek.

3 milyar TL'lik yatırım, 36 ayda tamamlanacak

Projenin toplam yatırım bedelinin 3 milyar 68 milyon 574 bin TL olduğu açıklandı. İnşaat çalışmalarının, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından başlaması ve 36 ay (3 yıl) içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Bu sürenin ilk 18 ayı zemin kazısı ve hafriyat işlemlerine ayrılacak. Proje tamamlandığında, konutlarda ortalama 4 bin kişinin yaşaması öngörülüyor.

Bloklar zemin + 4 katı geçmeyecek

Dikili TOKİ projesinde yatay mimari anlayışı benimsenecek. İnşa edilecek toplam 112 bloğun yükseklikleri zemin + 3 veya zemin + 4 kat (21.50 metre) olacak şekilde planlandı. Blok tipleri arasında 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunuyor. Proje alanında ayrıca 545 araçlık otopark alanı, yağmur suyu depoları ve paket arıtma tesisi gibi teknik altyapı birimleri de yer alacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ