Eyüpsultan’da valiz içinde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın öldürülmesine ilişkin davada yargılama süreci devam ediyor. Cemil Koç’un da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı dosya, Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Duruşma, adliyedeki büyük salonda yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleştirildi. Sanıklardan bazıları salonda hazır bulunurken, tutuklu olanlar SEGBİS sistemi üzerinden bağlandı.

Savcılıktan ağırlaştırılmış müebbet talebi

Davanın en kritik aşamalarından biri olan esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Savcılık, tüm tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamını talep ederken, fail Cemil Koç hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Tanık ifadeleri dosyaya yön verdi

Duruşmada dinlenen tanıklar, olayın seyrine ilişkin dikkat çekici beyanlarda bulundu. Site güvenliğinde görev yapan bir tanık, olay günü yaşananlara dair detayları mahkeme heyetiyle paylaştı.

Bir diğer tanık ise Cemil Koç ile geçmişte yaşadığını belirttiği süreçlere ilişkin ifadeler verdi. Tanık, şiddet ve tehdit iddialarına değinerek daha önce kolluk kuvvetlerine de başvurduğunu söyledi.

Aile ve müşteki tarafı delilleri sundu

Duruşmada Ayşe Tokyaz’ın ailesi de hazır bulundu. Müşteki olarak dinlenen ikiz kardeş Esra Tokyaz, sanığın daha önce başka kadınlara yönelik şiddet iddialarına ilişkin görsel ve belgeleri mahkemeye sundu.

Aile tarafı, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve en ağır cezanın verilmesi yönündeki taleplerini yineledi.

Tutukluluk halinin devamı istendi

Savcılık makamı, dosyadaki mevcut delil durumu ve yargılamanın geldiği aşama nedeniyle tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

TBMM'de yoğun hafta: İşte gündem maddeleri
TBMM'de yoğun hafta: İşte gündem maddeleri
İçeriği Görüntüle

Mahkeme heyeti ise taraf avukatlarının beyanlarını aldıktan sonra ara karar için değerlendirmeye geçti.

Kaynak: Ajanslar