Borsa günü düşüşle tamamladı
Borsa günü düşüşle tamamladı
İçeriği Görüntüle

Asgari ücret 2025 yılı için 22 bin 104 lira olarak belirlenmişti. Memur ve emeki kanunlar gereği ara zam alınca asgari ücretli de ara zam beklemeye başlamıştı. Tahminler yürütülürken artık Temmuz ayının son iki haftası kala asgari ücrete ara zam gelmeyeceği anlaşıldı.

Ekran Görüntüsü 2025 07 15 182948

MEMUR VE EMEKLİ ZAM ALDI
SSK ve BAĞ-Kur emeklisi yüzde 16,67; memur ve memur emeklisi ise yüzde 15,56 oranında zam alacak. Hükümet en düşük emekli maaşına da altı aylık enflasyon farkı kadar zam yaparak 16 bin 881 liraya çıkardı.

Ekran Görüntüsü 2025 07 15 183014

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına zam gelince asgari ücretli de beklentilerini sürdürdü ancak hükümet kanadından herhangi bir sinyal gelmeyince beklentiler suya düştü.

Ekran Görüntüsü 2025 07 15 183036

BAKAN ŞİMŞEK ASGARİ ÜCRET SORUSUNA YANIT VERDİ
Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin köşe yazısına göre, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında ise gündem asgari ücret oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e vekiller sık sık asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceğini sordu. Bakan Şimşek asgari ücrete yönelik sorulara ise ekonomide denge kurulmasının önemini anlattı.

Ekran Görüntüsü 2025 07 15 183051

Bakan Şimşek, bütçe açığı, cari açık, enflasyonla mücadele konusunda bir denge kurmadan yapılacak olan artışların geçici olacağını anlatıyor. Önceliği daha köklü çözümlere verdiklerini söylüyor. “Yoksa biz de bu artışları yapabiliriz ama köklü sorunlar çözülmeden bunlar kısa sürede erir” diye konuşuyor. “Enflasyonu kontrol altına alınca sisteme reset atmış olacağız” diyor.

Kaynak: AJANSLAR