Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri, 9-10 Aralık 2023 tarihlerinde yapılacak olan güz dönemi ara sınavlarına hazırlanıyor. Sınavlara katılacak olan öğrenciler, sınav giriş belgelerini internet üzerinden sorgulayarak, sınav yerlerini, okul, salon ve sıra numaralarını öğrenebilecekler. İşte, AÖF sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ve sınavlar hakkında merak edilenler…

AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır?

AÖF öğrencileri, sınav giriş belgelerini, aosogrenci.anadolu.edu.tr adresine giriş yaparak veya AÖF bürolarından alabilirler. Sınav giriş belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. Öğrenciler, sınav giriş belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar. Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

AÖF sınavları yüz yüze mi yapılacak?

Anadolu Üniversitesi, 2023-2024 öğretim yılında AÖF sınavlarını yüz yüze olarak yapacağını duyurdu. Sınavlar, Türkiye’de ve K.K.T.C. Lefkoşa’da sabah saat 09.30 'da, öğlenden sonra ise saat 14.00 ’ te başlayacak. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kağıdı olarak iki tür belge kullanılacak olup, dersin özelliğine göre çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilecek.

Yunus Emre Enstitüsü Irak’taki çalışmalarını sürdürüyor Yunus Emre Enstitüsü Irak’taki çalışmalarını sürdürüyor

AÖF sınavlarında kaç soru sorulacak, sınav süresi ne kadar?

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30’ar dakika sınav süresi verilecektir. Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir.

AÖF sınavlarından kaç almak gerekir, başarı notu nedir?

AÖF sınavlarında başarılı olmak için, ara sınav ve dönem sonu sınavı notlarının ağırlıklı ortalamasının en az 50 olması gerekir. Ayrıca, dönem sonu sınavından en az 35 puan almak da şarttır. Ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’i alınarak ağırlıklı ortalama hesaplanır. AÖF’te bütünleme veya telafi sınavı yapılmamaktadır. Başarısız olan öğrenciler için yaz okulu sınavı yapılır.

Kaynak: HABER MERKEZİ