ABD’nin Oregon eyaleti açıklarında sabah saatlerinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) verilerine göre sarsıntı, Pasifik Okyanusu’nda, eyaletin Bandon bölgesinin yaklaşık 295 kilometre batısında kaydedildi. Deprem, bölge genelinde kısa süreli paniğe neden oldu.
Depremin derinliği 10 kilometre
USGS tarafından paylaşılan bilgilere göre depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Sığ sayılabilecek derinlikte meydana gelen sarsıntının, kıyıdan uzak bir noktada olması nedeniyle yerleşim alanlarında hissedilme düzeyinin sınırlı kaldığı ifade ediliyor.
Can ve mal kaybına ilişkin açıklama yok
Depremin ardından şu ana kadar can ve mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve olası artçı sarsıntılara karşı izleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Tsunami riskine dair resmi uyarı yapılmadı
Sarsıntı sonrası olası tsunami riski konusunda da herhangi bir resmi uyarı paylaşılmadı. Yetkili kurumlar, Pasifik kıyılarında anormal bir deniz hareketliliği tespit edilmediğini açıkladı. Buna karşın uzmanlar, okyanus açıklarında meydana gelen depremlerin ardından tedbirli olunması gerektiğini vurguluyor.




