ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Texas’tan ülkenin kuzeydoğusuna uzanan geniş bir hat boyunca yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların etkili olacağını açıkladı. Yetkililer, özellikle buzlanma riskine dikkat çekerek vatandaşlara zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları ve evde kalmaları çağrısında bulundu.

Arama kurtarma ekipleri teyakkuzda

Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA), federal hükümetin yaklaşık 30 arama kurtarma ekibini olası acil durumlara karşı hazır hale getirdiğini duyurdu. Ajans, fırtınadan etkilenecek bölgelere gerekli lojistik ve operasyonel desteğin sağlandığını bildirdi.

Endonezya’da 10 kişiyi taşıyan uçaktan haber alınamıyor
Endonezya’da 10 kişiyi taşıyan uçaktan haber alınamıyor
İçeriği Görüntüle

Hava trafiğinde büyük aksama

Kar fırtınasının etkisiyle çok sayıda havalimanında seferler durma noktasına geldi. Yetkililer, iptal edilen uçuş sayısının 13 bini aştığını, önümüzdeki günlerde olumsuz hava koşullarının sürmesi halinde iptallerin artabileceğini belirtti. Ulaşımda yaşanan aksaklıkların, hava şartlarının normale dönmesine kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: haber merkezi