Bağırsak solucanları kendi içerisinde üçe ayrılmaktadır. Bunlar; yuvarlak solucanlar, kıl kurtları ve tenyalardır. Güzel pişirilmemiş etler ve iyi yıkanmamış yiyeceklerden geçtikleri bilinmektedir. Genel itibari ile sinir sistemi bozukluklarının yanı sıra iştahsızlık, karında şişkinlik ve bulantıya sebep olurlar.

Solucan Düşüren Yiyecekler Nelerdir?

Sarımsak; Solucanların neden olduğu kaşıntı hissinin tedavisinde en etkili ve güvenilir çözümlerdendir. Sarımsak yalnızca kaşıntıyı önlemekle kalmaz aynı zamanda solucan yumurtalarının ölmesini de sağlar.

Hindistan Cevizi; Sabahları kahvaltılarda bir yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi tükettikten 3 saat sonra içilen sütün bağırsak solucanları üzerinde oldukça büyük etkisi bulunmaktadır.

Pelin Otu; Bağırsak solucanı tedavisinde çok uzun zamandır kullanılan besinlerden biri de pelin otudur. Pelin otu bağırsak solucanlarının büyümesini engellediği gibi ölmelerine de neden olmaktadır. Kapsül ya da bitki olarak bitki satan marketlerden temin edilebilmektedir. Taze ve saf hali sağlık açısından da oldukça yararlıdır.

Her Derde Deva Zerdeçal

Zerdeçal; Faydaları saymakla bitmeyen zerdeçal kurt düşürmede de oldukça etkilidir. Zerdeçalın bağırsak solucanlarının tedavisinde çay olarak tüketilmesi önerilmez. Yemeklere, çorbalara ve yoğurda baharat olarak eklenerek yenilemesi tavsiye edilmektedir.

Papaya; Ham olarak alınan papaya ezilip püre yapılır. Hazırlanan püre içerisine bir çorba kaşığı bal ilave edilip eşit oranda suyla karıştırılır. Hazırlanan karışım iki saat kadar bekletildikten sonra içerisinde 250 mg süt ile 30 mg Hint yağı eklenerek içilir.

Çay Olarak Tüketilmesi Daha Yararlı Olan Yiyecekler

Nar; İçeriğindeki bileşenler sayesinde solucanların öldürülmesinde büyük ölçüde yardımcı olur. Bir adet nar soyulmadan kesilerek suda kaynatılır. Soğuduktan sonra tüketilir.

Kabak Çekirdeği; Bağırsaklardaki solucanların ölmesine yardımcı besinlerden biri de kabak çekirdeğidir. Direk olarak ham çekirdek çiğnenebileceği gibi suya atılıp kaynatılabilmektedir. Kaynayan çekirdekler süzülür ve yemeklerden bir iki saat sonra tüketilebilir.

Altın Mühür; İçeriğinde berberine adlı toksik bileşen bulunmaktadır. Suda kaynatılarak soğumasının ardından tüketilmelidir.

Eğrelti Otu; 2 bardak suyla demlenen eğrelti otunun aç karnına içilmesi bağırsaklardaki solucanların ölmesinde büyük etkiye sahiptir.

Kekik; Yaklaşık 1 litre sıcak suya konularak demlenen kekiği 15 dakika dinlendirip sabahları aç karnına içmek hem solucanların hem de yumurtaların ölmesine sebep olur.

Papatya; Bir bardak sıcak su içerisinde 10 dakika kadar demlenerek yemeklerden yaklaşık 3 saat önce tüketilen papatya çayı da solucanların ölmesini sağlamaktadır.