Şeker hastalığı nedir?
Şeker hastalığı dünyada yaygın görülen bir hastalıktır. Tam adı Diabetes Mellitustur. Vücuttaki şekerin fazla çıkması olarak bilinir. İdrarda da şeker çıkabilir. Erken çocuklukta da görülebilme olasılığı vardır. Erken çocuklukta ortaya çıkarsa adına Juvenil diyabet denir.

Şeker hastalığının belirtileri nelerdir?
Çok sık idrara çıkma kişi eğer günde gereğinden fazla idrara çıkıyorsa şeker hastası riski taşıyabilir. Kişi haddinden fazla susayıp su içiyorsa yine şeker hastalığının belirtisi olabilir. Ve kişi aşırı hızda yavaşlıyorsa yine şeker hastalığı riskini taşır.

Şeker hastalığının tedavisi nasıldır?
Şeker hastalığının tedavisin de insülin kullanmak gerekir insülin bir kurtarıcı gibidir. Kişinin o zamanki özelliklerine göre insülin tedavisi yapılmalıdır. Yapılmadan önce mutlaka bir uzman ya da doktordan özelikle yardım almalıdır. Kişi ideal kan şekerini ayarlamayı öğrenmelidir. Bunu öğrenmenin yolları ise kendini tanımaktır. Kişinin kendisine yaşam boyunca bakması ve özenli yaşaması gerekir. Sağlık için güzel beslenmeli, spor yapmalı, yediğinize, içtiğinize dikkat etmeli çok fazla karbonhidrat içeren besinlerden ya da çok fazla şekerli yiyeceklerden uzak durmalıdır. Kişinin eğer hızlıca kan şekeri düşüyorsa yanında küçük şeker meyve suyu gibi anında kan şekerini yükseltecek besinler bulundurmalıdır. Eğer bulundurmazsa şeker hastası için o zaman ki durum kötü olabilir.

Şeker hastalığının başlıca nedenleri nelerdir?
Eğer kişinin ebeveyni şeker hastası is çocuğunda da şeker hastası olma ihtimali yüksektir şeker hastası genellikle irsidir. Kişi uzun zaman hareketsiz kalıyorsa şeker hastalığından olumsuz etkilenebilir. Uzun süre hareketsiz kalmak şeker hastalığını etkileyen önemli bir faktördür. Bol bol hareket edilmeli ve şeker hastalığı riski azaltılmalıdır. Bazen de ileri yaş ise şeker hastalığını olumsuz etkiler şeker hastalığı yaş ile birlikte ilerler veya çıkar. Bireyin obez olma ihtimali varsa veya obez ise muhtemelen şeker hastalığına yakalanma riski yüksektir. Çünkü şeker hastalığı kilo ile doğru orantılıdır. Kişi kilosuna dikkat etmeli ve fazla kilolarını vermelidir. Şeker hastalığını etkileyen başka bir faktör ise strestir. Kişi çok fazla stres oluyorsa şeker hastalığına kapılma riski o kadar fazladır. Şeker hastası riskini en aza indirmek için stresi azaltmalısınız.