Juice diyeti vücuda katı besinlerin çok az alındığı sıvı ağırlıklı bir beslenme ile yapılan diyettir. Bu diyetin asıl amacı zayıflama olsa bile vücudun iyon dengesini düzenleme, sindirim sistemini yenileme, vücut su dengesini düzenleme gibi faydaları da vardır. Bu diyette meyve ve sebzelerin suyu sıkılarak tüketilerek zayıflama vardır. Genelde üç veya dört gün uygulanan bu diyeti bu sürelerden uzun yapmak sağlığa zararlıdır.

Juice Diyeti nasıl yapılır?

Bu diyet uygulaması zor bir diyettir. Juice diyeti meyve sebzelerin suyunu tüketerek uygulanır. Günün üç ana öğününde salatalık, domates gibi sebzelerin ve karpuz, elma, çilek gibi meyvelerin suyunu tüketerek bu diyeti uygulayabilirsiniz. Ara öğünlerde ise yoğurt ve yulaf yemenizde sakınca yoktur. Ayrıca sabah uyanınca ve akşam yatmadan bir bardak su içmeniz gerekir. Bu diyette lifli besinler yer almadığı için diyeti beş günden fazla yapmanız önerilmez. Bu diyet hızlı zayıflama için ideal bir diyettir.

Juice Diyeti faydaları

Juice diyeti vücudun iyon dengesini düzenler. Lifli besinler içermediği için sindirim sisteminin dinlenmesine ve temizlenmesine fayda sağlar. Diyetin içeriğinde bol miktarda su tüketimi olduğu için vücuda detoks etkisi yapar. Detoks suları ve su ile desteklendiği için vücudun su dengesini düzenler. Ayrıca bu diyet cilt sağlığınız için de faydalıdır. Cildinizi fazla yağdan arındırarak cildinize doğal bir görünüm katar. Aynı zamanda bu diyet cildinize parlak bir gürünüm verir.

Juice Diyeti'ni kimler yapmalı?

Bu diyeti zayıflama amacıyla veya vücudunuzun kendisini yenilemesi amacıyla yapabilirsiniz. Ancak hamileysen bu diyeti yapmanız önerilmez. Bebeğinizin lifli gıdalara da ihtiyacı olduğu için bu diyeti hamileyken yapmak bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca şeker hastasıysanız da bu diyeti yapmamalısınız.

Dikkat edilmesi gerekenler

Bu diyeti yaparken vücudunuzun lifli gıdalara da ihtiyacı olduğunu unutmayınız. Sadece sıvı tüketerek yapılan bu diyeti dört beş günden fazla uygulamayınız. Diyeti uygularken kullandığınız meyve ve sebzelerin organik olmasına ve taze olmasına özen gösteriniz. Ayrıca diyette uygulanan su içme işlemini sadece saf su içerek gerçekleştiriniz. Limonlu su veya maden suyu gibi sular diyetinizi aksatabilir.