Günümüzde binlerce farklı diyet ve zayıflama yöntemi görüyoruz. Diyet ürünleri, takviye gıdalar, sağlıklı beslenmek için organik besinler, bol su tüketimi. Kilo verme sorunuyla bir süredir meşgul olan herkesin ezberlediği bu kavramların arasında belki de en zor olan diyet esnasında kaybettiğimiz kiloları yağdan vermek. Yağ vererek zayıflama sonrasında, hızlıca kilo almamız söz konusu olmuyor. Peki, nasıl kiloları yağdan vereceğiz?

Yağ Yemeden Yağ Verilmez!
Diyet yaparken yapılan en büyük hatalardan biri yağ yakmak için yağsız beslenmeye çalışmak. Oysa vücudumuzun yüzde on dokuzu yağdan oluşur ve zayıflama amaçlı yağsız beslendiğimiz takdirde vücudumuz mevcut yağlarımızı depolamaya başlayacaktır. Vücudumuzun kirli yağları dışarı atabilmesi için vücudumuza temiz ve sağlıklı yağların girmesi çok önemli aksi takdirde vücut zayıflama süreci boyunca sadece su ve kas kaybetmeye başlayacaktır. Bu yüzden diyet listemizde tereyağı, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı gibi yararlı yağları eklememiz gerekir.

Yağ Yakıcı İksirler
Diyet boyunca bir yandan sağlıklı yağlar alarak işlevini tamamlamış yağları boşaltım sistemimize yollamak bir yandan da boşaltım sistemimiz bu işi yaparken ona yardımcı olmak gerekir. Bu yüzden yağ yakıcı iksirler diyet sürecindeki en büyük yardımcımız olacaktır. Bu iksirlerin en yalın ve popüler olanı şüphesiz yeşil çaydır. Her gün yeşil çay içerek yağ yakımını kolaylaştırabiliriz. Bunun yanı sıra içerdiği asit sayesinde yağları parçaladığı bilinen gıdaların başında limon gelmektedir. Ilık suya bir dilim limon atarak aç karnına içmek yağların parçalanması ve dışarı atılması için kolaylık sağlar. Yine asidik özelliği sayesinde yeşil elma da yağ yakımını ve parçalanmasını sağlayan gıdalar arasındadır. Mevsiminde yeşil elmayı diyet listemize eklemek cildimize de büyük yararlar sağlayacaktır.

Ekşi olması itibariyle bir yeşil elmayı yemekten kaçınanlar içinse içme sularına dilimler halinde atmaları tavsiye edilebilir bir kaç saat içinde yeşil elma yararlı asidini suya bırakacak ve içme suyunuzu aromatik hale getirecektir. Bu aromatik suyu günde iki litreye kadar tüketmek yağ yakımına katkı sağlayacaktır. Suyu sade sevenler içinse gün içinde yalnızca bir litre hazırlayarak tüketecekleri detox içeceği önerilebilir. Bu içecek içme suyu, yeşil elma dilimi, limon dilimi ve bir kaç damla elma sirkesi eklediğiniz hazırlaması son derece basit ama etkili bir içecektir.