Çok yüksek protein ağırlıklı diyet yapmak uzun vadede vücudunuza zarar verir. Ancak yoğun miktarda protein kullanımı kesinlikle zayıflatır. Çünkü proteinlerin termojenik etkisi vardır. Yani vücudunuzun ısısını artırarak zayıflama sürecinize destek olur. Uzun süre aşırı protein tüketimi hem karaciğer hem de böbrek fonksiyonları üzerinde olumsuz etkilere neden olur.

Sağlıklı Kırmızı Et Tüketimi

En ideal kırmızı et tüketimi haftada iki gündür. Haftada iki günden fazla kırmızı et tüketimi barsak kanseri başta olmak üzere kolesterole ve gut hastalığına sebep olur. Fazla miktarda kırmızı et tüketimi kilo almanıza ve aşırı protein birikiminden dolayı vücudunuzda ödeme sebep olur. Sağlıklı kırmızı et tüketimi için diyet listenize haftada iki gün olacak şekilde kırmızı et ekleyebilirsiniz.

Kırmızı Etin Faydaları

Kırmızı et demir, B12 ve çinko içerir. Kırmızı etin az tüketilmesi durumunda B12 ve demir eksikliği görülür. Demir ve B12 eksikliği halsizlik ve yorgunluğa sebep olur.

Sağlıklı Kırmızı Et Tarifi

Döküm tavanızı iyice ısıtın. Teflon tava da kullanabilirsiniz. Fırını da açın. Bu tarifte hem fırın hem de teflon tava gerekli. Eti yıkamayın süzgeç yardımıyla kanları süzdükten sonra kulanın. Eti üç parçaya ayırın ve derin bir kaba alın.

Yaklaşık 280 gram et iki porsiyondur. Lezzetlendirmek açısından istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Zeytinyağı eti mühürlerken ve baharat yapışmasında etkilidir. Bu nedenle bir tatlı kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz. Tuz, karabiber ve bol kekik ekledikten sonra eti elinizle iyice yoğurun.

Kırmızı Et Pişirme Yöntemi

Eti baharatlarla iyice harmanladıktan sonra eti döküm tavanıza koyun. Döküm tava çok sıcak olmalıdır. Bu işlemin amacı eti mühürleyerek suyunu çekmesini sağlamaktır. Eti kurutmamak için kesinlikle üstten bastırmayın. Sıcak döküm tavaya koyduktan sonra bir iki dakika bekleyip diğer tarafını çevirin. Etlerinizin tepsiye yapışmaması için pişirme kağıdı kullanın. Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine etleri ekleyerek tepsiyi fırına verin. Eğer az pişmiş istiyorsanız beş dakika, orta kıvamda istiyorsanız yedi dakika, çok pişmiş ve sert istiyorsanız on dakika pişirin. Kırmızı eti yanında salata, pilav, makarna veya cacıkla servis edebilirsiniz. Diyet etinizi artık korkmadan yiyebilirsiniz.