Çorba deyip geçmek...
Çok eski çağlardan beri farklı medeniyetlerde özenle yapılan ve severek tüketilen çorba son dönemdeki hızlı yaşam döngüsü ile eski popülerliğini kaybetmiş gibi görünüyor. Oysa çorba hangi çeşit olursa olsun yüksek lif, vitamin, mineral içeriği ile düşük kalorili ancak oldukça doyurucu bir yemektir. Yapılan çeşitli araştırmalar haftada en az 3 kere besleyici değeri olan çorba tüketilmesini tavsiye ediyor. Bu sayede yüksek oranda antioksidan, folik asit, vitamin ve mineral alınabilir. Yine yapılan bu araştırmalar sadece bir ana öğünde düzenli olarak çorba tüketenlerde vücudun yıpranma oranının azaldığı beraberinde genç hücre üretim sayısında artış daha önemlisi yüksek kilolu bireylerde kayda değer zayıflama tespit edilmiştir.

Çorba diyeti
Yani sadece bir ana öğün menüsüne çorba eklendiğinde bu bile tek başına kilo kaybı sağlamaktadır. Sağlıklı zayıflama için yeterli mi? Elbette yeterli değil bunun yerine şöyle denmesi daha doğru olacaktır. Sağlıklı kilo verebilmek için basit ve kolay yollardan biri çorba diyetidir. Son dönemde oldukça popüler hale gelmiştir. Önemli olan karalı olmak, düzenli ve sabırlı bir şekilde bu diyeti uygulayabilmektir.

Diyet çorba nasıl yapılır?
Bir çorbanın diyet çorba olabilmesi için bazı şartları sağlaması gerekir. Örneğin pişirme şekli son derece önem taşımaktadır. Tuz oranı, pişirme esnasında kullanılan yağın türü ve miktarı, içerdiği besinlerin kalitesi de diğer bazı önemli faktörlerdir. Öncelikle çorbanın içeriği ile birlikte yaklaşık kalorisi hesaplanmalıdır. İkinci olarak çorbaya katılacak malzemeler ve su özenle hazırlanmalıdır. Eğer et katılacaksa kullanılacak etin içindeki yağ oranı önemlidir. Zayıflama ve diyet için tüketilecek çorba sağlıklı tencerelerde mümkün olan en kısık ateşte ve uzun sürede pişirilerek servis edilmelidir.
Tuz ilavesi diyet yapan kişiye göre yapılmalıdır. Bütün diyet yiyeceklerinde olduğu gibi diyet çorbalarda da bir insanın günlük alması gereken gıda değerleri her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Sağlıklı zayıflama ve diyet yapmak için bir karar verildiğinde kişilerin diyet uzmanı veya doktorları ile görüşmeleri faydalı olacaktır. Diyet çorbaları da diyet programları gibi herkesin kendi metabolizmasının farklılıklarına, kronik hastalıklarına, gebelik veya cinsiyet, yaş durumlarına göre özel hazırlanmalıdır.