Bebeklerimiz hayatımızın en önemli varlıklarıdır. Bu yüzden onlara çok fazla değer verir ve onları korumak için elimizden geleni yaparız. Bebekler kıyafetlerini çok fazla kirletirler. Yedikleri yemek dökülebilir ya da oyun oynarken kirletebilirler.

Peki, kirlenen bu kıyafetleri yıkarken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?
Bebeklerinizin cildi çok hassastır. Bu yüzden bazı kimyasal süreçlere maruz kaldığında cildi zarar görebilir. Bu yüzden bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken sağlıklı ve pratik yolları denemelisiniz. İşte bebek kıyafetlerini yıkarken dikkat edilmesi gerekenler:
1-) İlk alınan bebek kıyafetlerini giydirmeden önce mutlaka yıkayın.

Bebeğinize aldığınız yeni bir kıyafet üstünde mikrop taşıyor olabilir. Çünkü dikilen yer temiz mi ya da bize gelmeden önce geçirmiş olduğu süreçleri maalesef bilmiyoruz. Bu yüzden bebek kıyafetleri aldıktan sonra bebeğinize giydirmeden önce mutlaka yıkamalısınız.

2-)  Bebek kıyafetlerini ideal sıcaklıkta yıkayın.
Bebek kıyafetlerini maksimum sıcaklıkta yıkamanıza gerek yok. Bebek kıyafetlerinde 40 derecede bile rahatlıkla hijyen sağlayabilirsiniz. Çünkü bebek kıyafetleri çok fazla kirlenmez çocuklarımız genellikle evdedirler. Ancak yine de temiz olsun istiyorsanız 50 ya da 60 derecede yıkayabilirsiniz. Daima yüksek sıcaklıkta yıkamadığın için da kıyafetler kolay yıpranmayacaktır.

3-) Organik deterjan kullanın.
Belki de annelerin en çok merak ettiği konulardan birisi deterjan seçimi. Yetişkinler için kullanılan deterjanlar içerdiği kimyasallar yüzünden bebekler için kesinlikle uygun değildir. Bebekler için mutlaka organik olan deterjanlar tercih edilmelidir. Bu durum yumuşatıcı kullanan anneler için de geçerlidir. Yumuşatıcılarda da organik olan yumuşatıcılar tercih edilmelidir.

4-) İlave durulama yapmalısın.
Bebek kıyafetlerini normal olarak yıkadıktan sonra mutlaka ilave durulama yapmalısın. İlave durulama ne işe yarıyor diye sorabilirsin. Sebebi bebek kıyafetlerini normal olarak yıkadığınızda ne kadar da olsa kıyafetin üzerinde kimyasallar kalır. Siz ekstra durulama yaparsanız bu kıyafetlerin üzerindeki kimyasallar yok olacaktır. Ne kadar durularsanız kimyasallar o kadar yok olacaktır.

5-) Bebek kıyafetlerini mutlaka ütüleyin
Ne kadar ütü yapmak zorda olsa bebeğinizin sağlığı için onların kıyafetlerini mutlaka ütülemeliyiz. Ütüden yayılan yüksek ısı kıyafetlere değdiği zaman orada bulunan çıkmak istemeyen kirleri bebeğinizin kıyafetinden çıkaracaktır. Bu yüzden bebek kıyafetlerini ütülemeyi ihmal etmeyin.