İzmir’in Karabağlar ilçesinde 8 yıldır park halinde unutulan bir otomobil, zamanla sarmaşıkların arasında kayboldu. Adeta doğanın parçası haline gelen araç, çevrede yaşayanların ilgisini ve sosyal medyanın dikkatini çekti. Yıllardır yerinden oynatılmayan otomobil, hem kedilere yuva oldu hem de mahallelinin merak konusu haline geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından polis ekipleri harekete geçti.
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sahibi 8 yıl önce vefat eden ve zamanla sarmaşıklarla kaplanan park halindeki otomobil, çekiciyle kaldırıldı.

6915E332F6450181B1A7F466

Taksicilik yapan Mehmet S'nin o dönem kullandığı 35 AUN 67 plakalı otomobil, sahibinin hayatını kaybetmesinin ardından 2017'de Avni Anıl Sokak'taki bir binanın bahçesinin yanına park edildi.

TERK EDİLMİŞ ARABA DOĞAYLA BÜTÜNLEŞTİ

İzmir'de bağımsız gazetecilik için önemli buluşma
İzmir'de bağımsız gazetecilik için önemli buluşma
İçeriği Görüntüle

O günden bu yana yerinden oynatılmayan otomobil, zaman içinde adeta bahçeden taşan sarmaşıklarla kaplandı. Çevredeki kedilere de yuva olan otomobilin bulunduğu alan aracın kaldırılmaması nedeniyle asfaltlanamadı. Bölge sakinleri kötü görüntü ve tehlike oluşturabileceğini değerlendirdikleri otomobilin kaldırılmasını talep etti.

6915E44Af6450181B1A7F471

Üçkuyular Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Artun, "Yaklaşık 3 yıldır burada yaşıyorum. Otomobilin üzerindeki sarmaşıklar daha kısaydı. Lastikleri de biraz şişikti ama son hali bu. Kaderini bekliyor." dedi.

MAHALLELİ HER GÜN ÖNÜNDEN GEÇTİ, KİMSE DOKUNAMADI

6915E3Fdf6450181B1A7F46A

Aynı mahallede yaşayan Aydın Baz ise zamanla otomobile alıştıklarını dile getirdi. Baz, "Üstünü sarmaşık bağlamış. Çalışıp çalışmadığını da bilmiyoruz. Sahibini de tanımıyoruz. Yolu da dün asfaltladılar ama arabayı da çekemediler. Burada birkaç tane daha eski model araba vardı. Onlar satıldı gitti." ifadelerini kullandı.

6915E3Fdf6450181B1A7F46A

OTOMOBİL ÇEKİCİYLE KALDIRILDI

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili sosyal medyada yer alan paylaşımlar üzerine bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Ekipler, vefat eden araç sahibi Mehmet S'nin oğluna ulaşarak, aracı kaldırmasını istedi. Bunun üzerine otomobil, çekiciyle otoparka götürüldü.

Muhabir: Sinan Genç