Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık faaliyetlerini önlemeye yönelik yapılan istihbarat çalışmalarında Atatürk Mahallesi’ndeki bir ikamette satılmak üzere saklanan tarihi eserler olduğu bilgisine ulaştı. Bölgede yapılan fiziki ve teknik takipte şüphelinin kendisine ait evi ve komşusuna ait evi depo olarak kullandığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda tarihi eser niteliği taşıyan 3882 adet sikke, bir adet el dedektörü ve dedektöre ait kulaklık, iki adet amonyak çözelti ve telli fırçalar, bir adet av tüfeği, 26 adet tüfek kartuşu, 87 adet fişek ve tarihi eser satışından elde edildiği değerlendirilen 510 bin TL nakit para ele geçirildi.

İflas eden mobilya firmasının önüne TIR'larla gelen alacaklılar, eşyaları yağmalamaya çalıştı İflas eden mobilya firmasının önüne TIR'larla gelen alacaklılar, eşyaları yağmalamaya çalıştı

Tarihi eserlere ve malzemelere el konulurken operasyonda yakalanarak gözaltına alınan üç şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Kaynak: DHA