Memur ve memur emeklisi zam oranları her yıl olduğu gibi 2024 için de belirlendi. Yapılan açıklamaya göre, enflasyon oranlarına göre belirlenen zamlarla, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına önemli bir artış yapılacak.

Asansör tamirine giderken araçları alev aldı Asansör tamirine giderken araçları alev aldı

TÜİK 6 Aylık Zam Farkına Göre Yüzde 49,25 Artış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı için enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu rakamların ışığında, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi. Bu artış, yılın ilk 6 ayında geçerli olacak.

Enflasyon Farkı Ödemeleri Ne Zaman?

Memur ve memur emeklileri için en önemli konulardan biri de enflasyon farkı ödemeleri. Yapılan zam oranlarına göre belirlenen bu farklar, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında ödeniyor. Ancak, bu yılın Ocak ayında yapılacak enflasyon farkı ödemelerinin tam tarihi merak konusu.

Memur ve Memur Emeklisi Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak?

Memur ve memur emeklilerinin maaşları her ayın 15'inden itibaren işlemeye başlıyor. Yapılan zamların ardından enflasyon farkı ödemeleri için beklenen tarih ise Ocak ayının 14 günü. Yani, 15 Ocak-15 Şubat arasında, memur ve memur emeklileri maaşlarına yapılacak enflasyon farkı ödemeleri gerçekleşecek.

Her yıl olduğu gibi, Ocak ve Temmuz aylarında oluşan farklar nedeniyle belirlenen bu ödeme gününde, memurlar ve memur emeklileri farklarını banka, PTT şubelerinden veya ATM'lerinden çekebilecekler.

Maaşla Birlikte Yatabilir

Enflasyon farkı ödemeleri, maaş ödeme tarihinde gerçekleşebileceği gibi, ilerleyen bir tarihte de yapılabilir. Bu durumda, memur ve memur emeklileri, maaşlarıyla birlikte enflasyon farklarını hesaplarına görebilirler.

Emekli Memur Maaşına Seyyanen Zam Talebi

Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan seyyanen zamdan yararlanamayan emekli memurlar, maaş farklarının açılması nedeniyle seyyanen zam talebinde bulunuyor. Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme, emekli memurlar için de çalışma olasılığı taşıyor ve maaşlarda oransal düzeltmelerin gerçekleşmesi ihtimali doğuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ