Yeni yılla birlikte gözler, bedelli askerlik ücretine çevrildi. 2024'te geçerli olacak bedelli askerlik ücreti, 3 Ocak'ta açıklanacak memur maaşlarındaki enflasyon verilerine bağlı olarak şekillenecek. Peki, yeni dönemde bedelli askerlik ücreti ne kadar artacak?

Enflasyon Verileri ve Memur Maaşları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da aralık ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Bu veriler, memur ve emeklilere yapılacak enflasyon farklarını belirleyecek. Memur maaşlarındaki artış oranı, bedelli askerlik ücretine doğrudan etki edecek.

Memurlara Yüzde 50 Zam

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'a göre, memur ve memur emeklilerine yüzde 50 oranında zam yapılacak. Bu oran, toplu sözleşmeden kaynaklanıyor. Yılmaz, memur emeklilerinin maaşlarının bu zamla birlikte 14 bin 814 TL'ye çıkabileceğini belirtiyor.

Bedelli Askerlik Ücreti ve Hesaplamalar

Bedelli askerlik ücreti, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın memur maaş katsayısı üzerinden belirleniyor. 2024 ilk yarıyılı için yayınlanacak katsayılar, memur maaşlarında yapılacak artışla birlikte değerlendirilecek. 2023'te kullanılan memur maaş katsayısı 0,509796'dı ve yeni yılda güncellenecek.

Evden Böcekleri ve Karıncaları Uzak Tutmanın Doğal Yöntemleri Evden Böcekleri ve Karıncaları Uzak Tutmanın Doğal Yöntemleri

2024 Yeni Yılda Bedelli Askerlik Ne Kadar Olacak?

Emin Yılmaz'ın tahminine göre, bedelli askerlik ücreti yüzde 50 oranında bir artışla 183.526,56 TL'ye yükselecek. Bu tahmin, enflasyon verileri ve toplu sözleşme ile birlikte hesaplanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi