Yanık Tedavisinde Hangi Kremler Kullanılır? En Etkili Yanık Kremleri Rehberi Yanık Tedavisinde Hangi Kremler Kullanılır? En Etkili Yanık Kremleri Rehberi

Emekli maaşlarına yapılan son zammın ardından, 2024 yılında emekli maaş farkı ne zaman yatacak sorusu milyonlarca emeklinin merak konusu haline geldi. Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 37,57'lik zammın üzerine eklenen 5 puan, oranı yüzde 42,60'a çıkardı. Bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan teklifle en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükselecek ve işverenlere asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılacak. Peki, emekliye yapılacak bu yeni zammın ödeme tarihi ne zaman?

SSK ve Bağ-Kur Emekli Zammı: Ayın Kaçında Yatacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan ek zammın ardından gözler, emekli maaş farkı 2024 ödemeleri ne zaman sorusuna çevrildi. 16 Ocak'ta yapılan Kabine Toplantısı'nda açıklanan zammın ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifi Meclis'te görüşülecek. Yasalaştıktan sonra normal dönemdeki ödeme tarihleri dışında, zam farkının ayrıca yatırılması bekleniyor. SSK'lılar her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşını çekebiliyorlar. Ancak zam düzenlemesi yetişmezse, bu tarihler arasında ayrıca bir ödeme yapılacak.

Emekliye Ek Zam Meclis'ten Geçti Mi?

Meclis Genel Kurulu, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiren ek zam teklifi için bu hafta mesai yapacak. Teklifle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarılacak. Teklifin Meclis'ten geçmesinin ardından yürürlüğe girecek. Gelişmeleri takip etmeye devam edin!

2024 Emekli Zammı: Ne Kadar Arttı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjdeyi verdi! Ek yüzde 5 artışla birlikte zammın oranı yüzde 42,6'ya yükseldi. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Erdoğan, bütçe imkanlarını zorlamak pahasına da olsa emeklileri asla zorda bırakmadıklarını belirterek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranının yüzde 42,6 olduğunu açıkladı.

Editör: Utku Çelik