2024 yılının sınav maratonu başlıyor! Üniversite adaylarından kamu personeli olmayı hedefleyenlere kadar binlerce adayın gözü kulağı ÖSYM'nin açıkladığı tarihlerdeydi. Artık herkes için geri sayım başladı.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Ne Zaman?

ÖSYM, üniversiteye girişin kapısını aralayan YKS'nin 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Bu tarih, öğrenciler için akademik takvimin en kritik dönemlerinden birini işaret ediyor.

2024 KPSS Ne Zaman?

Kamu kurumlarına atanmak isteyen adaylar için KPSS oturumları, çeşitli tarihlerde düzenlenecek. Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi oturumları 20-21 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta yapılacak. Ön Lisans 1 Eylül, Ortaöğretim 15 Eylül ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 22 Eylül'de adayların ter dökeceği tarihler arasında.

2024 MSÜ Sınavı Hangi Gün?

Milli Savunma Üniversitesi'ne giriş yapmak isteyenler için Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın 3 Mart 2023'te gerçekleştirileceği ve sonuçlarının 28 Mart 2023'te açıklanacağı belirtildi.

Yahşi: Gelecekte başarılar sağlamış, hikayesini anlatacak gençleri görüyoruz Yahşi: Gelecekte başarılar sağlamış, hikayesini anlatacak gençleri görüyoruz

2024 DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Üniversiteler arası dikey geçişin kapısı DGS, 30 Haziran'da gerçekleştirilecek ve sonuçları 14 Ağustos'ta ilan edilecek.

2024 ALES Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Akademik kariyer planlayanların vazgeçilmezi ALES için ilk oturum 21 Nisan'da yapılacak, sonuçlar 10 Mayıs'ta duyurulacak. Yıl içerisinde düzenlenecek diğer ALES sınavlarının tarihleri ise 28 Temmuz ve 17 Kasım olarak açıklandı; ilgili sonuçlar sırasıyla 16 Ağustos ve 6 Aralık tarihlerinde adaylarla paylaşılacak.