Ocak 2024’te çıkacak oyunlar listesi, hem yeni hem de devam oyunlarıyla dolu. Oyun severler, bu ay hem klasik hem de yeni türlerde oyunlarla karşılaşacak. Dövüş, macera, aksiyon, korku, hayatta kalma, strateji, şehir kurma, bulmaca, kart, roguelike, metroidvania, platform gibi pek çok türde oyun, Ocak ayında çıkış yapacak. Oyun severler, bu oyunları hem yeni nesil hem de eski nesil konsollarda, hem de PC’de oynayabilecek.

2024 Ocak ayında çıkacak oyunlar

Yeni yılın ilk ayı olan Ocak, her zaman olduğu gibi oyun sektörü için çok hareketli geçmeyecek. Ancak bu, Ocak ayında hiç güzel oyun çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Aksine, Ocak ayında oyun severleri birçok yeni ve devam oyunu bekliyor. 2024 yılı, Tekken 8’de yoğun dövüşler, Like A Dragon: Infinite Wealth’te bol macera ve Prince of Persia: The Lost Crown’da nefes kesen aksiyonla başlıyor. İşte 2024 Ocak ayında çıkacak oyunlar listesi:

  • Momodora: Moonlit Farewell: 2016 yılında çıkan ve büyük beğeni toplayan Momodora: Reverie Under the Moonlight’ın devam oyunu olan Momodora: Moonlit Farewell, 2D platform ve metroidvania türünde bir oyun. Oyunda, karanlık bir dünyada hayatta kalmaya çalışan bir rahibe olan Momo’yu yönetiyoruz. Oyun, 11 Ocak 2024’te PC için çıkacak.
  • Radiance: Birinci şahıs bakış açısıyla oynanan bir hayatta kalma oyunu olan Radiance, nükleer bir savaşın ardından yok olmaya yüz tutmuş bir dünyada geçiyor. Oyunda, hayatta kalmak için kaynak arayan, tehlikelerle mücadele eden ve diğer hayatta kalanlarla işbirliği yapan bir karakteri kontrol ediyoruz. Oyun, 11 Ocak 2024’te PC için çıkacak.
  • Atlas Wept: Roguelike ve kart oyunu öğelerini bir araya getiren Atlas Wept, distopik bir gelecekte geçiyor. Oyunda, insanlığın son umudu olan bir geminin mürettebatından birini seçiyoruz. Gemideki diğer mürettebat üyeleriyle ilişkilerimizi yönetirken, gemiyi korumak için düşmanlarla savaşıyoruz. Oyun, 17 Ocak 2024’te PC için çıkacak.
  • Prince of Persia: The Lost Crown: Prince of Persia serisinin son oyunu olan Prince of Persia: The Lost Crown, 2010 yılında çıkan Prince of Persia: The Forgotten Sands’in devamı niteliğinde. Oyunda, Pers Prensi olarak maceraya atılıyoruz. Kayıp taç olan The Lost Crown’u bulmak için eski tapınaklara, gizemli mağaralara ve tehlikeli düşmanlara karşı mücadele ediyoruz. Oyun, 18 Ocak 2024’te PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S için çıkacak.
  • Turnip Boy Robs A Bank: 2021 yılında çıkan ve sevimli grafikleriyle dikkat çeken Turnip Boy Commits Tax Evasion’ın devam oyunu olan Turnip Boy Robs A Bank, komik ve eğlenceli bir oyun. Oyunda, vergi kaçıran bir turp olan Turnip Boy’u yönetiyoruz. Bu sefer, borçlarını ödemek için bir banka soygunu planlıyoruz. Oyun, 18 Ocak 2024’te PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch için çıkacak.
  • Arclands: Strateji ve şehir kurma oyunu olan Arclands, fantastik bir dünyada geçiyor. Oyunda, kendi krallığımızı kurmak için kaynak topluyor, bina inşa ediyor, teknoloji geliştiriyor ve ordumuzu yönetiyoruz. Aynı zamanda, dünyayı keşfediyor, canavarlarla savaşıyor ve diğer krallıklarla ilişkiler kuruyoruz. Oyun, 19 Ocak 2024’te PC için çıkacak.
  • Another Code: Recollection: 2005 yılında Nintendo DS için çıkan ve daha sonra Wii’ye uyarlanan Another Code: Two Memories’in devam oyunu olan Another Code: Recollection, bir macera ve bulmaca oyunu. Oyunda, babasının ölümünün ardındaki sırrı araştıran genç bir kız olan Ashley Mizuki Robbins’i yönetiyoruz. Oyun, 19 Ocak 2024’te Nintendo Switch için çıkacak.
  • The Last of Us Part 2 Remastered: 2020 yılında PS4 için çıkan ve büyük beğeni toplayan The Last of Us Part 2’nin remastered versiyonu, PS5 için çıkacak. Oyun, PS5’in gücünden faydalanarak daha iyi grafikler, daha yüksek çözünürlük, daha akıcı oynanış ve daha kısa yükleme süreleri sunacak. Oyun, 19 Ocak 2024’te PS5 için çıkacak.
  • Graven: Birinci şahıs bakış açısıyla oynanan bir aksiyon ve macera oyunu olan Graven, karanlık bir fantezi dünyasında geçiyor. Oyunda, bir rahip olarak, tanrılar tarafından lanetlenmiş bir dünyada adalet arıyoruz. Oyun, 23 Ocak 2024’te PC için çıkacak.
  • Howl: Korku ve hayatta kalma oyunu olan Howl, bir kurt adam saldırısından kurtulan bir adamın hikayesini anlatıyor. Oyunda, kurt adam olmamak için mücadele ederken, aynı zamanda saldırganlardan kaçmaya çalışıyoruz. Oyun, 23 Ocak 2024’te PS5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch için çıkacak.
  • Apollo Justice Ace Attorney Trilogy: 2007 yılında Nintendo DS için çıkan ve daha sonra iOS, Android ve Nintendo 3DS’e uyarlanan Apollo Justice: Ace Attorney’nin üçleme versiyonu, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC için çıkacak. Oyun, avukat olan Apollo Justice’in çeşitli davaları çözmesini konu alıyor. Oyun, 25 Ocak 2024’te PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC için çıkacak.
  • Under Night In-Birth II Sys:Celes: Dövüş oyunu olan Under Night In-Birth serisinin son oyunu olan Under Night In-Birth II Sys:Celes, yeni karakterler, yeni modlar ve yeni hikayeler sunacak. Oyun, 25 Ocak 2024’te PS4, PS5, Nintendo Switch, PC için çıkacak.
  • Like A Dragon: Infinite Wealth: Yakuza serisinin spin-off oyunu olan Like A Dragon’ın devam oyunu olan Like A Dragon: Infinite Wealth, rol yapma oyunu öğeleriyle harmanlanmış bir aksiyon oyunu. Oyun, Japonya’nın yeraltı dünyasında geçiyor ve eski bir yakuza olan Ichiban Kasuga’nın maceralarını anlatıyor. Oyun, 26 Ocak 2024’te PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC için çıkacak.
  • Tekken 8: Dövüş oyunu türünün en popüler serilerinden biri olan Tekken’in son oyunu olan Tekken 8, yeni karakterler, yeni mekanlar, yeni modlar ve yeni hikayeler sunacak. Oyun, Tekken 7’de sona eren Mishima ailesinin savaşının ardından geçiyor ve yeni bir düşmanın ortaya çıkışını konu alıyor. Oyun, 26 Ocak 2024’te PS5, Xbox Series X/S, PC için çıkacak.
  • Rugby 24: Rugby oyunu olan Rugby 24, gerçekçi grafikleri, fizik motoru, lisanslı takımları ve oyuncuları ile dikkat çekiyor. Oyun, rugby severlere hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlarda heyecanlı maçlar sunuyor. Oyun, 30 Ocak 2024’te PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC için çıkacak.
Kaynak: HABER MERKEZİ