LGS tercih maratonunun sona ermesine kısa bir süre kala, adaylar ve veliler LGS tercih sonuçlarını heyecanla beklemeye başladı. Şu anda, "LGS tercih sonuçları açıklandı mı?" veya "Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" gibi soruların cevaplarını arıyorlar. Öğrenciler, merkezi sınav puanlarına göre öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç gruba yerleştirilecek. Puanlarına uygun okullar için listelerini tamamlayan adaylar, e-okul sistemini kullanarak işlemlerini tamamlayacaklar. Peki, 2023 MEB LGS tercih yerleştirme sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

lgs-1

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 24 Temmuz 2023 tarihinde "meb.gov.tr" adresinde açıklanacak.

lgs-2023895

Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapıldı Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapıldı

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

23 Haziran 2023'te açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav sonuçlarının ardından, gözler tercih işlemlerine çevrildi. Lise tercihleri için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, tercih tarihlerini belirledi.

Lise tercihleri, 3-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacak. Bu süre içinde öğrenciler tercihlerini belirleyecek ve işlemler, son gün saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Yerleştirme sonuçları ise 24 Temmuz 2023 tarihinde "meb.gov.tr" adresi üzerinden ilan edilecektir. Öğrenciler, bu tarihte yerleştirildikleri liseleri ve kayıt işlemleriyle ilgili bilgileri bu adreste bulabilecekler.

LGS TERCİH KILAVUZU 2023 İÇİN TIKLAYINI

ykslgs

LGS TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar, "merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar", "yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar" ve "pansiyonlu okullar" olmak üzere üç grupta tercih yapacak.

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Merkezi yerleştirme; merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

LGS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: HABER MERKEZİ