Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yapacağı 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası heyecanı, yarın itibarıyla başlıyor.

Turnuvanın Detayları

Bu yılın 20'ncisi düzenlenecek organizasyon, Cidde'deki Kral Abdullah Spor Kenti ve Prens Abdullah el-Faysal stadyumlarında gerçekleşecek. FIFA'ya bağlı 6 konfederasyonun şampiyonları ve ev sahibi kontenjanından son lig şampiyonu, bu prestijli turnuvada mücadele edecekler.

İlk tur açılış maçı, Suudi Arabistan takımı El-Ittihad ile Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Auckland City arasında yapılacak. Bu müsabaka, TSİ 21.00'de Kral Abdullah Spor Kenti Stadı'nda gerçekleşecek.

İlk Tur Mücadelesi

Suudi Arabistan ekibi El-Ittihad, yarınki maçta Auckland City'i ağırlayacak. Bu karşılaşmanın galibi, ikinci turda Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Şampiyonlar Ligi'ni kazanan El-Ehli'nin rakibi olacak.

2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na Hangi Takımlar Katılacak?

Turnuvada El-Ittihad, Auckland City, El-Ehli gibi takımların yanı sıra Manchester City, Fluminense, Urawa Red Diamonds ve Leon gibi güçlü ekipler de yer alacaklar.

Altay, üstünlüğünü koruyamadı Altay, üstünlüğünü koruyamadı

2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası Takvimi

Turnuvanın devamında, yarı final aşamasından başlayacak olan takımlar da belirlendi. Fluminense, ilk maçını 18 Aralık Pazartesi günü oynayacakken, Manchester City ise 19 Aralık Salı günü sahaya çıkacak.

Kaynak: AA