ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023-DGS yerleştirme işlemleri tamamlanmış durumda. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilirler.

Tercih Başvuruları

2023-DGS tercih başvuruları 29 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında alınmıştı. Bu süreçte adaylar tercihlerini belirlemiş ve yerleştirme sonuçlarını beklemeye başlamışlardı.

Yeni müfredatta fen bilimleri dersleri 'bilimsel keşif' odaklı kurgulandı Yeni müfredatta fen bilimleri dersleri 'bilimsel keşif' odaklı kurgulandı

Kayıt İşlemleri

Yerleştirme sonucunda yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından 14-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bu süreçte adaylar kayıt için gerekli belgeleri hazırlamalı ve ilgili üniversitenin belirlediği tarih ve saatlerde kayıt işlemlerini tamamlamalıdırlar.

Elektronik Kayıt İşlemleri

Elektronik kayıt yapmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından sunulan "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını kullanabilirler. Bu uygulamayı kullanarak, kayıt işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilirler. Elektronik kayıt işlemleri 14-18 Eylül tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden gerçekleştirilecektir.

2023-DGS yerleştirme sonuçlarıyla birlikte, binlerce aday yeni eğitim ve kariyer fırsatlarına adım atmaya hazırlanıyor. Başarılar dileriz!

Kaynak: AA