Ramazan Bayramı tatilinin devam ettiği bu günlerde, öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri ara tatilin ne zaman sona ereceği oldu. Geçtiğimiz cuma günü son ders zilinin çalmasıyla birlikte 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin son ara tatiline giren öğrenciler, tatilin yarısına gelindiğinde “Ara tatil ne zaman bitecek?” ve “Ara tatil uzayacak mı?” sorularının yanıtlarını araştırmaya başladılar. Ayrıca yaz tatili başlangıcı ve karne günü tarihi de merakla beklenen ve araştırılan tarihler arasında yer alıyor.

Ara Tatilin Bitişi ve Yaz Tatilinin Başlangıcı Belli Oldu

Ara tatilin bitimine yaklaşılırken, öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de karne gününün ne zaman olacağı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Çalışma Takvimi’nde tatil tarihleri belirtilmiş olup, ara tatilin son günü ve yaz tatili başlangıç tarihi de belli oldu. Peki, yaz tatili ne zaman başlayacak? İşte 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim yılı yaz tatili başlangıç tarihi…

Bitkin halde buldukları sincapların bakımını üstlendiler Bitkin halde buldukları sincapların bakımını üstlendiler

İkinci Ara Tatil 2024 Ne Zaman Bitecek, Uzayacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre, 5 Nisan’da son ders zilinin çalmasıyla birlikte başlayacak olan ara tatil, hafta sonlarıyla birlikte 9 gün sürecek ve 18 Nisan Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle ara tatil sona erecek. Ara tatil uzamayacak.

Karne Günü Ne Zaman? İşte Yaz Tatili Başlangıç Tarihi

2023-2024 Eğitim öğretim yılı sonu 15 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. Böylelikle 3 ay sürecek yaz tatili de başlamış olacak.

Editör: Utku Çelik