Korona virüsle ilgili komplo teorisi ve haber duymaktan sıkıldım. Ama işin garibi gazeteci olduğum için de bir yandan takip etmek zorundayım. Bende karar verdim, işimi bitirdikten sonra başka şeylerle uğraşmak için koronayı aklımdan çıkarıp kendime zaman ayıracağım. Bunun için olabildiğince günümü planlı ve düzenli bir hale getirmek için çabalıyorum.

Yaptığım programın vazgeçilmezi yoga.

Bir süredir iş yoğunluğundan yeteri özeni gösteremiyordum. Ama fark ettim ki yoga bana bir konfor alanı sağlıyor. Bedenim ve zihnim rahatlıyor. Daha doğru nefes alarak kendimi daha iyi ve mutlu hissediyorum. Eğer biraz eğitim almışsanız stüdyoya da gitmenize gerek yok. Evinizin bir odasında rahat rahat yoga yapabilirsiniz. Yoga için günde 1 saat, kendinize vereceğiniz en güzel armağan olacak. Belki bu sizin için pilatestir ne dersiniz?

***

Biliyorum evde kalanların zaten en çok yaptığı şeylerden biri film izlemek. Harika kısa filmler bakış açınızı etkileyebilir. Kanada Ulusal Film Kurulu'nun izniyle 66 Oscar adayı ve ödüllü animasyon kısa filmleri internette bulup kolaylıkla izleyebilirsiniz. Her film size başka bir fikir sunabilir.

Günlerinizi izole bir ortamda geçirirken güncellemeyi düşündüğünüz kimi bilgilere göz atabilir, öğrenmeyi ertelediğiniz kimi bilgilere de kapı açabilirsiniz. Benim ilgi alanım videolar olduğu için Adobe Premiere ve After Effect gibi programlar listemde.

***

Çocukluktan beri resme karşı da ilgim var. Uzun süredir hiç el sürmedim ama kendimi mutlu etmek için bir ara karakalemler, özel silgiler, resim kağıtları almıştım. Bazı günlerimi de resim yapmaya ayırmaya karar verdim. Tabi bu arada Stroytel'den dinleyeceğim bir kitap da bana eşlik edecek. Bugüne kadar pek çok kitabı bu uygulama sayesinde dinledim. Son dinlediklerimin arasında Ayşe Kulin'in, İlber Ortaylı'nın, Hakan Günday'ın, Yuval Norah Harari'nin kitaplarının yanında Mutlu Beyin, Hayat B*oktan gibi kişisel gelişim kitapları da bulunuyor. Kitapların büyülü dünyası beni sesli kitaplarla da içine çekiyor.

Üçüncü kitabımı yeni tamamladığım için yeni bir kitap yazma istediği henüz oluşmadı. Ama pek çok polisiye öyküm bir köşede bana yalvaran gözlerle bakıyor ve düzenlenmeyi bekliyor. Tabi bu arada 3. kısa filmimin senaryosunu yazmak da planlarım arasında bulunuyor.

Evet, ülkeler turistik giriş-çıkışları durdurdu, sınırlarını kapattı. Birçok ülkede bir şehirden bir şehre gitmek dahi yasaklandı. Konserlerin, maçların iptal edildiği şu dönemde müzeler de kapatıldı. Korona virüs sebebiyle seyahat etmekten endişe duyanlar ama keşif yapmaktan da uzak kalamayanlar için online olarak gezilebilen müzeler ve turistik alanlar yeni trend oldu. Evinizin konforunda internet üzerinden Londra'dan İstanbul'a, Mısır'dan Peru'ya kadar en güzel müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Mesela ben her güne bir müze ayırdım. Bir ülkeden başka bir ülkeye müzeleri dolaşıyorum.

***

Bu kadar işi yaparken yakınlarıma, sevdiklerime de zaman ayıracağım elbette. Ama bu pek çoğuyla yine internette görüntülü olarak gerçekleşecek.