Hazır ülkemde yerli üretim araba konuşuluyorken, ben de biraz geçmişe götüreyim sizleri… Yaşları kurtaranlar iyi bilirler; özellikle kuş serisi ve reno on ikiden başka araç kullanmayan bizler, bir anda yepyeni bir otomobil ile karşı karşıya kalıyorduk. Yaklaşık otuz, otuz beş yıl önce bu yeni marka “yüzde yüz yerli” reklâm sloganı ile piyasaya çıkıyor ve tutuyordu da doğrusu… İnsanlar bu yeni aracı satın almak için sıraya giriyorlardı. Sokaklarda sık sık karşımıza çıkıyordu bu yeni araç…
Dönelim günümüze… İzmirimizdeki Amatör 1. Ligler son buldu. On farklı grupta oynanan müsabakalar sonucunda gruplarında ilk ikiye kalan takımların sadece beşi İzmir Amatör Süper Ligini hak edecekti. Geçtiğimiz hafta sonu Dikili Belediyespor, Aliağa Belediye Helvacı Spor, Kemalpaşaspor, Kemalpaşa Esnafgücü ve Çamdibi Gençlerbirliği takımları Amatör Süper Ligi hak eden takımlar oldular. Tüm takımları tebrik ediyorum. Ancak Çamdibi Gençlerbirliğine ayrı bir pencere açmam lazım!
Amatörün içerisinde olanlar iyi bilirler. Hep cepten harcarsın! Ver ver bitmez eksik… Bir söz vardır; bir elim hep cebimde diye… Burada iki eliniz çıkmaz cebinizden… Ver Allah ver… Velhasıl, parası olan transfer de yapar, hoca da alır, kampa da götürür, araç da kiralar, yemek de verir, maaş da öder! Peki ya olmayan?
Çamdibi Gençlerbirliği gibi yapar. Öz varlıklarını, eski topçularını, eski gönüllülerini bir araya getirir. Kıt kanaat ve bırakın Amatör Süper Lige çıkmayı, gruptan çıkarmayacak bütçeyle Süpere çıkar.
Ruhu da adı gibi amatör… Yüzde yüz yerli ve yüzde yüz amatör… Umarım bu şekilde hareket eden takımlar sokaklarımızda sık sık karşımıza çıkarlar!