Yufkacı Bayram, Yoğurtçu Muammer... “Yanlış yazmışsın Yufkacı Muammer, Yoğurtçu Bayram olacaktı” diyorsanız sizde konuya vakıfsınız demektir. İşte böyle yakalarım insanı... Ortalık toz duman olunca, ben de biraz karıştırayım istedim. İki eltinin el ele vererek bir yufkacıya kaçması olayının şokunu yaşıyorduk ki; bir yenisi eklendi. Kadın gayet sakin açıkladı...”Kızımın babası yoğurtçu Bayram olabilir...” Ben tavrına baktım pek de emin değildi. Yani başkası da olabilir havasındaydı. Ancak kızının babasının kocası olmadığı kesindi... Zaten bu gerçek DNA testiyle ortaya çıkmıştı...

***

Böyle karmaşık durum, çapraz eşleşmeler olunca insan merak ediyor haliyle...

Biraz araştırınca gördüm ki, bu alan epey verimliymiş.

Mesela kendi halinde, sakin, sokakta, çarşıda pazarda sıkça rastlayabileceğimiz bir kadın çıkmış televizyona, “Maddi anlamda Muammer'in, huzur anlamında Sezai'nin yanında mutluyum” diye açıklama yapıyor.

Bir başkası 7 bin liralık robot süpürgeyi alıp Sedat'a kaçmış.

Daha bir başkası, "Kızımın babası Hüseyin, ama nüfusunda Mehmet görünüyor. Ama benim çocuğum Ümit'e baba diyor“ sözleriyle kamuoyunu aydınlatıyor.

Durum böyle olunca da milletin ağzı torba değil ki büzesin. Konuşuyorlar, yazıyorlar, türlü türlü yorum yapıyorlar.

Girin internete yufkacı yazın, ne dediğimi anlayacaksınız.

En pespaye yaklaşımdan bilimsel düşünceye kadar her şeyi bulmak mümkün...

***

Çok ağır laflar söylemek, programa katılanları yerin dibine sokmak çok kolay. Gerçi onların da bu durumu hak etmediklerini söylemek çok zor.

Belden aşağı habercilik aldı başını gitti. Televizyonlar, yerlerde sürünen reytingleri toparlamak için bu programlara ağırlık vermeye başladılar. Zaten büyük bir çoğunluğumuz pandemi nedeniyle evde yaşıyoruz. Önümüze de her türlü yorumu yapabileceğimiz gevşek ilişkiler çıkınca, büyük bir hevesle televizyonun karşısındaki yerimizi alıyoruz.

Yorumların arasından bir tanesi çok dikkatimi çekti. Bir kadın şöyle yazmış, “O kadınlar evlerinde, çevrelerinde hapis hayatı yaşıyor. Dışarıya ilk çıktıklarında saçmalamalarının nedeni de bu...”

Tamamen katılmasam bile doğruluk payı var diye düşünüyorum. Ve burada kesip koltuğa geçiyorum... Bakalım Yoğurtçu mu?