Futbol izleyicisine Çarşamba dedin mi, sana doğrudan Şampiyonlar Ligi der… Avrupalının, futboldan kazandığı parayı katladığı bir oyundur Şampiyonlar Ligi! Aslında organizasyonun adı da garip! Eskiden sadece ülkelerin, bir önceki sezon şampiyon olmuş takımları oynardı… Şampiyon Kulüpler Kupası adı altında… Sadece gerçek şampiyonlar katılırdı… Şimdi ülke puanlarına göre… Kiminden dört, kiminden beş, kiminden altı takım katılabiliyor!

Neyse, işte bu şampiyonlar ligi var ya! Bu şampiyonlar liginin bir de U19 olanı var! Uefa Youth League… Gençler Liginin Şampiyonlar için uyarlanmış olanı… Ülkemizi de bu ligde, Şampiyonlar Ligi grup maçlarına kalan Beşiktaş gençleri ile geçen sezonun U19 Türkiye Şampiyonu olan Altınordu gençleri temsil ediyorlar. Statü gereği Beşiktaş U19 takımı, aynı ağabeyleri gibi grup müsabakaları yapıyorlar aynı takımlar ile… Altınordu ise kura çekimi ile eleme usulü maçlar oynuyor.

Daha önce çok U19 maçı seyrettim… İzmirli takımların alt yapıları diğer şehirlerinkilere göre biraz daha zevk veriri izleyicilerine! Daha heyecanlıdır! Nasıl başlar, nasıl biter anlayamazsınız! U17-U16-U15’lerde de durum farklı değildir! İzleyenini memnun bırakır!

İç sahada, Bornova’nın yeni stadında oynadığı Sparta Parg takımını 6–2 yenerek tur için büyük avantaj yakaladığı maçı da izledim stattan… Canlı gözlerle… Uzun zamandır bu kadar iyi bir genç takım izlememiştim. İnşallah turu geçtiklerinde, bir sonraki iç saha maçını mutlaka izleyin! Maçlar ücretsiz bu arada! 30 Kasım’da rövanş için Prag’a gidecekler ve uçağa çok rahat bineceklerine de adım kadar eminim!

Ha, bir de! Takımın santraforu Fatih Aktay bu maçta 5 gol birden atarak tarih yazdı! Bu çocuğu iyi takip edin derim ben… Sağ ayak, sol ayak, kafa, güç, denge, futbol zekâsı, liderlik… Ne ararsan var! Büyük takımların radarına girmiştir, girmesine ama… İyice pişmesini ve havalanmamasını diliyorum! Türk Futbolunun O’nun gibi gençlere çok ihtiyacı var!