Perşembe akşamı Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe-Beşiktaş karşı karşıya geldiler. Sadece bu iki takım değil, Beşiktaş yedekleriyle, arkalarında kalan Fenerbahçeli taraftar grubu da karşı karşıyaydılar. Sahanın dört köşesindeki köşe bayraklarına en yakın taraftar gruplarıyla, köşe atışı kullanacak Beşiktaşlılar karşı karşıyaydılar. İçerideki müsabakadan daha çok dış etkenler… Sonrası da malumunuz… Müsabaka tatil edildi.

Sonucu, önümüzdeki hafta toplanacak olan kurul açıklayacak… Cezanın, sonucun, turun ne önemi var! Karşılaşmayı sadece ülkemiz izlemedi ki… En iyi ihtimalle, sadece Şenol Güneş’e atılan ya da köşe gönderlerine yağan maddelerin olduğu görüntüler tüm Avrupa televizyonlarında kendilerine yer bulmuşlardır. Tüm televizyonların spor kanallarında… Belki de tüm dünyada…
Anlayacağınız güzel ülkemin reklâmı yine kötü oldu. Zaten üzerimize bir kötü algısı oturmuş. Hala barbar diyenler var! Maça gidiyorsun. Otur, oturduğun yere… Adam gibi maçını izle, takımına tezahürat yap.

Saha içerisindeki futbolcu ve diğer futbol görevlileri de kendilerini bilecekler. Öncelikle görevi saha içerisinde futbol oynamak olan futbolcu, taraftara bakmayacak bile! Bırakın taraftara karşı konuşmayı… Bilecek kendisini… Yedek kulübesindeki arkadaşlarım, önündeki maçı izleyecek… Sağı, solu değil! O kadar büyük paraları, haftada bir defa, 90 dakika oynasın diye vermiyorlar onlara! Her türlü yaşamı ile örnek olacaklar tüm futbolseverlere… Oynadıkları maçları sadece yetişkinler izlemiyorlar ki… Gelecek vaat eden çocukların ve gençlerin de izlediğini bilerek sahaya çıkacaklar! Türk futbolunun gelişimi için, Türk futbolunun geleceği için sahaya çıkacaklar… Ve tabii ki pozitif reklâmımızı yapmak için çıkacaklar sahaya…
Türkiye Futbol Federasyonu zaten ilgililere gerekli cezaları özel ve tüzel açıdan kesecek! Lütfen kulüp yönetimleri de futbolcuları için ceza yönetmelikleri hazırlasınlar. Hazırladıkları bu ceza yönetmeliklerini, sözleşmelere eklesinler ve futbolcuya imzalatsınlar. İmzalamayanı da oynatmasınlar!