Tabii ki kimse böyle bir şey söylemez. "Yoğurdum ekşi" diyene rastlanmış değil...

Geçen hafta Angela Merkel'in başarılarını yazmıştım. Kendi isteğiyle siyasetten ayrılan ender insanlardan biri olan Merkel'e başarısının sırrını sormuşlar. Bütün mevazılığı ile "O kadar abartmayın ekibim iyiyidi" yanıtını vermiş.

Yani demek ki, ekip önemli.

Bizde de yetişmiş eleman var. İddia ediyorum bu konuda dünyanın hiç bir ülkesinden geride değiliz. Yurt dışındaki Türklerin başarılarını görüyorsunuz. Önü açılan, destek olunan Türkler mucize yaratmaya devam ediyor.

İçerde ise durum tam bir facia.

Çünkü konusunda uzman olanlar, belli bir seviyeye erişmiş olanlar kenarda oturuyor, yalakalar, hısımlar ahbaplar iş başında... Bu sadece siyasette değil, her konuda böyle...

Futbolda mesela... Son yıllarda felaket kötü durumdayız. Hiç hazırlık yapılmadan yabancı futbolcu sayısını serbest bıraktılar ve felaketimiz başladı... Türkiye birden vasıfsız futbolcu cenneti oldu. Futbolcular yabancı, düşünce yerli olunca da hesap kitap birbirine karıştı. Maaşları ödeyemediklerine, “sen bizim çocuğumuzsun, idare et” mantığı sökmedi tabii.

Peki neden böyle oldu?

Nedeni şu: Ekonomik dengesini oturtamayan pek çok kulüp, siyasetin emrine girdi. Bu durumun sonucu olarak belediye başkanın, bir bakanın desteklediği aday formalite seçimlerle kulübün başına geçti. Daha doğrusu getirildi. Öyle olunca da inanılmaz olaylar yaşandı.

Bir örnek vereyim. Denizlispor yönetimi, takım süper ligdeyken bir futbolcu almış. Adı Neven Subotic... İki yıl için 3.2 milyon euroluk sözleşme imzalamışlar. Sonra normal olarak ödeyememişler. Futbolcu da FİFA'ya başvurmuş 900 bin liralık tazminatını ve kalan alacaklarını istemiş. FİFA da borcunu ödeyinceye kadar Denizlispor'a transfer yasağı getirmiş...

Asıl önemlisi ise; Denizlisipor'un yılda yaklaşık 2 milyon lira vermeyi taahüt ettiği futbolcu ayrıldıktan sonra Avusturya kulübü Rheindor Altach’a aylık 5 bin Euroya imza atmış...Yani yıllık 60 bin euroya fit olan futbolcuya Denizlispor 30 - 35 misli para önermiş. Peşin ödedikleri bile adamın değerinden fazla.

Sonra da niye battık?

Hadi ordan...