Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde yaptığı çalışmalarla vatandaşın yaşamını kolaylaştırıyor. Bornovalıların huzur ve sağlığını olumsuz yönde etkileyen her türlü faaliyete müdahale eden zabıta ekipleri, sorunların çözülmesini sağlıyor. Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 2014 yılından bu yana yapılan yeniliklerle de daha hızlı ve kaliteli hizmet veriyor.  Zabıta memurları şeffat denetim için kamera kayıt sistemi ile çalışırken daha iyi hizmet noktasında da sürekli eğitim desteği alıyor. Daha fazla noktaya, daha hızlı ulaşabilmek adına da hizmet araçları yenilenirken, danışma ve information noktaları da kuruluyor.

Vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek hedefi ile hareket eden Bornova Belediyesi, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için gerekli tedbirleri alıyor. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan ekipler, yapılan yeniliklerle daha hızlı, güvenilir ve  şeffaf hizmet anlayışı ile çalışıyor. İşetmelerin ruhsat durumu kontrol etmek, kaldırımlara park etmeyi önlemek, gıda satışı yapan işletmeleri denetlemek, hurda araçların çekilmesi ve pazar yeri denetimlerinden ruhsat dağıtımına kadar bir çok konuda görev yapan zabıta, aldıkları eğitimlerle de yaptıkları görevlerde de kendini geliştiriyor.Ayrıca 2014 yılından bu yana müdürlük bünyesindeki yenilikler de vatandaşlara verilen hizmet kalitesini yükseltiyor.

Zabıtadan şeffaf denetim


Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şeffat denetim için kamera kayıt sistemi ile çalışıyor. Görüntü ve ses kaydının yanısıra fotoğraf da çekilebilen 14 yaka kamerası hem operasyonlar, hem de rutin denetimler sırasında kullanılıyor. Uygulama ile zabıta ekiplerinin denetimleri kayıt altına alınarak, öncelikle memur-vatandaş ilişkilerinin kontrol edilmesi, denetim sırasında yaşanan gerginlik, hakaret ve istenmeyen durumların engellenmesi amaçlanıyor.

Daha hızlı hizmet için pratik hizmet araçları


Çamdibi ve Bornova Merkez gibi özellikle ilçenin dar sokaklarında kullanılmak için müdürlük bünyesinde bulunan bazı büyük kasalı araçlar binek ve kombi one türü araçlarla revize ediliyor. Ayrıca Küçükpark ve Bornova Merkez çarşı hareketliliğini kontrol etmek, işporta, işgal, çevre kirliliği ve trafik sorunlarını ortadan kaldırmak, mobil zabıta ulaşım sorunlarını çözmek amacıyla da müdürlük bünyesine 2 adet ginger alındı. Elektirikli bisiklet olarakta bilinen araçlar yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacak.

Yerinden Yönetim Anlayışı


Zabıta Müdürlüğü’n de de Bornovalılara daha verimli ve hızlı hizmet verebilmek adına yerinden yönetim anlayışı hayata geçirildi. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla Çamdibi Zabıta Amirliği, Pınarbaşı Zabıta Amirliği ve Merkez Zabıta Amirliği olmak üzere ilçe 3 bölgeye ayrıldı. Bu sayede vatandaşların bölgelerinde bulunan ekiplerle doğrudan ve hızlı şekilde irtibata geçmeleri sağlandı. Ayrıca Küçükpark ve Merkez Çarşı girişine konulan  danışma ve information noktaları ile de vatandaşlar ile kurumsal iletişimin etkin bir biçimde kullanılması sağlandı.

Eğitimler ile daha iyi hizmet


Bornova Belediyesi zabıtaları yaptıkları iş konusunda daha fazla bilgi sahibi olmaları için sürekli olarak eğitim desteği de alıyor. Kanunlardan kişisel gelişeme kadar bir çok konuda eğitim alan zabıtalar, öfke kontrolü, empati kurma, stresle baş etme yolları, bedendili ve takım çalışması gibi konular ile ile kendini savunma dersleri ile de bilinçleniyor.