Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’teki Muhammet Yıldız Spor Tesisleri’ndeki yarı olimpik yüzme havuzunda, çocuk, yetişkin ve kadınlara yönelik yüzme kursları kışın da devam ediyor. Haziran Ayı’nda 1650, Temmuz’da 2064 ve Ağustos’ta da 1716 kişi Bornova Belediyesi’nin yüzme kurslarından yararlandı. Kış kursları için başvurular halen devam ederken, şu ana kadar 420 kişi başvuruda bulundu.

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Muhammet Yıldız Spor Tesisleri’ndeki yarı olimpik havuzda her yaştan Bornovalıya yüzme kursu veriliyor. Alanlarında uzman eğitmenlerin verdiği yüzme kurslarına Bornovalılar yoğun ilgi gösteriyor. Küçükler, kadınlar ve yetişkinler kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenen kurslara katılanlar için servis imkanı da sunuluyor.

Muhammet Yıldız Spor Tesisleri’nde Cuma dışında her gün kurslar düzenleniyor. Kadınlar için Pazartesi-Çarşamba ve Salı-Perşembe günleri, yetişkinler için Pazartesi-Çarşamba günleri, küçükler için de Pazartesi-Çarşamba ve Cumartesi-Pazar günleri olmak üzere haftada iki günlük programlar hazırlandı.

Su kalitesinin sürekli kontrol edildiği havuzdaki kurslar yıl boyunca devam ediyor. Haziran Ayı’nda 1650, Temmuz’da 2064 ve Ağustos’ta da 1716 kişi Bornova Belediyesi’nin yüzme kurslarından yararlandı. Kış kursları için başvurular halen devam ederken, şu ana kadar 420 kişi başvuruda bulundu.Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’nde yüzme kurslarına katılanlar, 8 eğitmen ve 2 cankurtaran eşliğinde eğitim alıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, herkesin her yaşta spor yapması için gerekli imkanları sağlama hedefiyle çalıştıklarını belirterek, “Yüzme kurslarımız da bu anlamda çok ilgi görüyor. Her geçen yıl kapasitemizi ve imkanlarımızı arttırıyoruz. Mümkün olduğu kadar fazla vatandaşımıza bu imkanları vermek istiyoruz. Özellikle de çocuklarımıza öncelik veriyoruz” dedi.