İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Köşger’in mesajı şu şekilde: “Devletimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve millî irademizi hedef alarak, ülkemizin bekasını hedef alan FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının altıncı yılında, bir kez daha milletçe; tek vücut, tek yürek ve tek sesiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, üstün cesaretle ve fedakârlıklarla hainlere geçit vermeyen 81 milyonun, eşine az rastlanır bir duruş sergilediğini, 15 Temmuz gecesi ve sonraki günlerde tüm dünya yakından gördü. Bu millet, kutsal değerleri ve vatanı uğruna verdiği destansı mücadeleleri, tarih sayfalarına altın harflerle yazmaya her devirde her şartta her türlü imkansızlıkta bile muktedir olmuştur. Devlet kurumlarına sızmış hainler ordusu ise, aziz milletimizin sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığıyla hak ettiği karşılığı almış ve ebediyete kadar lanetlenecekler arasında yerini almıştır. 15 Temmuz kalkışması, aziz milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmakla kalmamış, ülkemizin en ücra köşelerine kadar tutulan demokrasi nöbetleri ile başta terör örgütleri olmak üzere, her türlü fitne ve şer odağına da milletimizin gücünü ve kararlılığını tüm gerçekliğiyle göstermiştir. Devletimizin tüm kurumları, milletine sadakati tartışılmaz asil güvenlik güçlerimiz, aziz milletimizin yürekten duaları ve sonsuz destekleri, ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara, FETÖ, PKK ve benzeri tüm örgütlere karşı en önemli gücümüz, en büyük silahlarımızdır. İster içeriden ister dışarıdan ister uçaklarla ister modern silahlarla gelsinler, Allah’ın izni ve yardımı olduğu sürece bu millet diz çökmedi, çökmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde, ebediyete uğurladığımız tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi ise şükranla yâd ediyor, siz değerli hemşehrilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin altıncı yıl dönümü vesilesi ile 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında İzmir Valiliği tarafından bugün bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Buna göre 15 Temmuz etkinlikleri saat 10.00'da Kadifekale Hava Şehitliği'nin ziyaret edilmesiyle başladı. Daha sonra akşam saatlerinde Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi önünde saat 20.00’de başlayacak program 16 Temmuz 00.20'de Fetih Suresi'nin okunmasının ardından edilen dualarla son bulacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI
10.00 Kadifekale Hava Şehitliği’nin ziyaret edilmesi
20.00 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programının Başlaması ve 15 Temmuz temalı belgesellerin gösterimleri
20.30 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
20.35 Kur’an-ı Kerim tilaveti
21.00 Mehteran Konseri (Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi)
21.30 Sayın Valimizin açılış konuşmaları (Konuşma sonrası Gençlik Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu Sancak teslimi) Diğer Protokol Konuşmaları (Siyasi Parti İl Başkanları, Rektörler, Milletvekilleri) Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 15 Temmuz 2022 günü yapacağı halka hitabının canlı olarak ekranlardan verilmesi
22.25 Tasavvuf musiki dinletisi (İl Müftülüğü İlahi grubu)
22.45 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 15 Temmuz gecesi TV ekranlarından yaptığı çağrının gösterimi
22.50 Semazen gösterisi (Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi)
23.10 15 Temmuz Senfonik Destanı barkovizyon gösterisi (Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı)
23.35 Darbe kalkışmasının ilk görüntülerinden oluşan videoların gösterimi 23.40 Kahramanlık türküleri konseri (TRT İzmir Müdürlüğü TRT İzmir Radyosu)
00.13 Tüm camilerde aynı anda Sela okunması 00.20 Fetih Suresi'nin okunması ve Dua