Usta Yazar Muzaffer İzgü'yü aramızdan ayrılışının birinci yılında kabri başında anıldı. Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği törende İzgü'nün ailesi ve sevenleri bir araya geldi.

Aramızdan ayrılışının birinci yılı dolayısıyla Usta Yazar Muzaffer İzgü defnedildiği Doğançay Mezarlığı'nda anıldı. Karabağlar Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu anma etkinliğine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Örgütü, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, İzgü'nün ailesi ve yazar dostları katıldı.

Yazar'ın yaşamında çok sevdiği balonlarla süslenen aile kabristanında, saygı duruşunun ardından, sevenleri ve ailesi İzgü'yü anma konuşmaları yaptı.

Başkan Selvitopu yaptığı anma konuşmasında, Muzaffer İzgü'nün vefatının İzmir ve Karabağlar için büyük bir kayıp olduğunu belirtti. Yazar'ın eserleriyle Türkiye'de iz bıraktığını ifade eden Selvitopu, İzgü'nün ayrıca tüm çocukların dedesi olmayı başarmış bir yazar olduğunu söyledi. Usta yazar'ın eserleriyle yaşayacağını sözlerine ekleyen Selvitopu, "Muzaffer İzgü gibi yazarlar sayesinde, akıl ve bilim herşeyin önüne geçecek. Ülkemizde de hepimizin rüyası olan aydınlık Türkiye'yi hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Törenin ardından Başkan Selvitopu, ailesi ve sevenleri Muzaffer İzgü ve eşi Günsel İzgü'nün kabristanına karanfiller bıraktı.