Bayraklı Belediyesi Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kursiyerleri Türk halk müziği sanatçısı Vildan Turan’a sahne kostümü hazırladı. Son konserinde üretici kadınlar tarafından tasarlanan elbiseyle sahneye çıkan Turan ve koristler emeği geçenlere teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıl bir fuarda üretici kadınların ürünlerini inceleyen ve kooperatifin üretim-tasarım sorumlusu Nilgün Özavşar ile iletişime geçerek kendisi için özel tasarımlar isteyen Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Türk Halk Müziği Korosu şefi ve aynı zamanda Türk Halk Müziği ses sanatçısı Vildan Turan, son konserinde Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi kursiyerleri tarafından hazırlanan kıyafeti giydi. 18 korist için özel kıyafet hazırlayan kadınlar, erkek koristler için ise aksesuarlar tasarladı. Konserde Turan’ın performansı ayakta alkışlanırken, kostümler ve takılar da izleyiciler tarafından tam not aldı.


ÇOK BEĞENDİ


Makine Mühendisleri Odası Türk Halk Müziği Korosu tarafından Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen “Sazın ve sözün sultanları” isimli Türk halk müziği konserinde sahne alan koro şefi Vildan Turan Bayraklılı üretici kadınların kendisi için tasarladığı sahne elbisesini çok beğendiğini söyledi. Turan "Üreten kadınlar onlar gibi yetenekli güzel kadınları giydiriyorlar. Evde oturmayıp ‘biz de varız, istersek sahnede çok güzel şeyler yaparız’ diyerek, üreten kadınların güzel ellerinden çıkan ürünleri bu gün sahnede taşıdık. Bu güzel birliktelikten dolayı başta Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Benim üzerimdeki bu güzel kıyafeti ve daha nice güzel kıyafetleri de büyük bir keyifle ve onurla giymeye devam edeceğim” dedi.


“HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ”


Türk Halk Müziği Sanatçısı Vildan Turan ile çalışmaktan dolayı mutluluk duyduklarını anlatan kooperatifin üretim ve tasarım sorumlusu Nilgün Özavşar ise, “Çalışmalarımızı ve ürettiklerimizi festivallerde görücüye çıkarıp satma imkanı buluyoruz. Tamamen özgün tasarımlar ortaya çıkarıyoruz. Bu çalışmalarımızı sunduğumuz alanlarda çok özel tasarımlarımız da oluyor. İnsanların böylelikle dikkatini çekiyor ve bizimle çalışmak istiyorlar. Biz de bu işten çok büyük keyif alıyoruz. Onların isteklerine uygun çalışmalar yaptık. Daha önce sanatçımıza takı tasarımı yapmıştık. Bu kez hem kendisine kem de koristlere sahne kostümleri ve takılar hazırladık. Bayraklı Belediyesi Emek Dünyası Kadın Kooperatifi olarak bizler bu çalışmalardan çok memnunuz. Biz ekip olarak çok güçlüyüz. Ne tür iş olursa olsun altından kalkarız” dedi.